Hlavní obsah

Koller se po zranění cítil dobře

Jan Koller a Tomáš Rosický si po měsíci zase společně zahráli v dresu Dortmundu. V sobotním zápase 29. kola fotbalové bundesligy remizovali doma s Bielefeldem 1:1. Koller sice přihrál na vedoucí gól Kringemu, ale dlouho ho mrzela laciná branka, kterou Borussia inkasovala v samotném závěru.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller při reprezentačním srazu před přátelským utkáním s Kanadou.

Článek

"Byl to můj první zápas po čtyřech týdnech, kdy jsem nemohl hrát kvůli zranění zadního stehenního svalu. Tyhle problémy jsou dost nevyzpytatelné, takže jsem měl trochu obavy, jak noha zvládne zátěž při utkání. Ale naštěstí bylo všechno v pohodě, na hřišti jsem se cítil dobře. Chvilku samozřejmě trvalo, než jsem se dostal do tempa, protože jsem naplno začal trénovat až v pondělí.

Já nikdy v kariéře kvůli zranění tak dlouho nechyběl, takže to pro mě bylo něco nového. Během té pauzy jsem chodil na masáže a když jsem se cítil líp, pomalu jsem začal s lehkým tréninkem. Ale noha zase začala bolet. Dostal jsem tři injekce a zabralo to.

Moc jsem se těšil, až naskočím do zápasu, a z hlediska svého zdraví mám radost, že jsem to přežil bez újmy a taky z toho, že jsme se na hřišti zase sešli s Rosou. Jen mě teď bolí celé tělo, protože jsem toho tolik nenatrénoval.

Utkání pro nás začalo dobře. Asi po čtvrt hodině jsem dostal přihrávku mezi beky hodně do strany, vrátil jsem balón na volného Kringeho a on takovou skákavou střelou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Sám jsem měl v první půli ještě jednu šanci, ale hlavičkoval jsem asi metr vedle.

Nebyl to kdovíjaký zápas, vyložených brankových příležitostí ani na jedné straně moc nebylo. Soupeře jsme dlouho nepustili vůbec do ničeho, jenže tři minuty před koncem jsme zapomněli na centrujícího hráče, ten dal míč do vápna a úplně volný Boakye hlavou vyrovnal. Pak už nebyl čas s tím něco udělat.

Na hřišti jsem se často potkával s Petrem Gabrielem, protože jsme hráli na sebe. Stihli jsme prohodit pár slov a svedli spolu hodně soubojů. Nakonec musel mít daleko větší radost on. Pro nás je domácí remíza ztrátou. Naskytla se nám znovu šance hrát alespoň o Pohár UEFA, jenže všichni naši největší soupeři vyhráli.

Leverkusen, Hertha i Hamburk získaly tři body a v tabulce se nám vzdálily. Hamburk překvapivě zvítězil na hřišti Schalke, ale to jen svědčí o tom, jak je bundesliga vyrovnaná. Pořád tvrdím, že tady každý může porazit každého."

Reklama

Související témata: