Hlavní obsah

Trenér Advocaat skončil v Mönchengladbachu

Nizozemec Dick Advocaat už netrénuje Borussii Mönchengladbach, kde se pod jeho vedením trápil český fotbalista Marek Heinz. Dva dny po remíze 1:1 se soupeřem v boji o udržení v německé lize Mohučí trenér odstoupil z funkce, kterou vedení klubu dočasně svěřilo kouči amatérského týmu Horstu Köppelovi.

Článek

Advocaat, který Heinze v březnu kvůli špatné tréninkové morálce přeřadil mezi amatéry, chce podle svých slov odchodem pomoci patnáctému týmu tabulky k záchraně. "Myslím, že zmenším tlak na klub i hráče. Věřím, že to pro Borussii bude impulz k udržení mezi elitou," řekl agentuře SID.

Předseda klubu Rolf Königs trenérovu rezignaci přijal. "Respektujeme a akceptujeme jeho rozhodnutí a děkujeme mu za dobrou spolupráci," uvedl šéf týmu, za který hrají také Ivo Ulich, Václav Svěrkoš a Milan Fukal.

Heinze od úterý povede trenér, s nímž se setkal během nuceného působení mezi amatéry. Po sporech s Advocaatem a následném vyřazení z prvního týmu český reprezentant usiloval o odchod do Sparty, ale nakonec se musel do Německa vrátit.

Advocaat ho ještě před svým odchodem vzal na milost a před zápasem v Bochumi, s níž Mönchengladbach 3. dubna remizoval 2:2, ho znovu zařadil do kádru. Minulou sobotu Heinz nemohl hrát kvůli zdravotním problémům. Advocaat, který do loňského mistrovství Evropy vedl Nizozemsko, přišel do Borussie loni v listopadu a měl smlouvu do roku 2007.

Reklama

Související témata: