Hlavní obsah

Operovaný kanonýr Falcao uspořádal tiskovou konferenci přímo v nemocnici. Šampionát stihnu, ujišťoval

Porto/ Praha

Přímo v nemocnici v Portu, kde v sobotu podstoupil operaci předního zkříženého vazu v pravém koleni, uspořádal kolumbijský fotbalista Radamel Falcao tiskovou konferenci. Hlavně proto, aby do své země vzkázal, že ani po těžkém zranění se nevzdává naděje, že by mohl červnový světový šampionát v Brazílii přece jen stihnout a reprezentaci pomoci. „Lékaři hned po operaci řekli, že má šance na účast na šampionátu je malá. Je mně jedno, zda ji odhadují na deset, dvacet nebo padesát procent, důležité je, že naděje existuje a mohu s ní počítat,“ nechal se slyšet kolumbijský kanonýr oblékající dres Monaka.

Vážné zranění Radamela Falcaa.

 
Článek

Po vážném zranění, které Falcao utrpěl ve čtvrtfinále Francouzského poháru proti Chasselay hrajícímu čtvrtou ligu, dělali všichni nad kolumbijským kanonýrem kříž.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Nepřítelem je hlavně čas

„Odhaduji dobu léčby na sedm, možná dokonce na osm měsíců," řekl doktor José Carlos Noronha z nemocnice Trinidade v Portu hned poté, co Falcaa operoval. Fotbalová Kolumbie ronila okamžitě slzy, neboť absence nejlepšího střelce Evropské ligy, který navíc pomohl reprezentaci své země ke druhému místu v jihoamerické kvalifikační skupině a postupu na mistrovství světa devíti góly, by byla na brazilském šampionátu víc než citelná.

Už pár dnů po operaci se ovšem objevila naděje, že by Falcao mohl na mistrovství světa přece jen startovat. „Mám málo času, ale už fakt, že možnost existuje, mně dává naději," promlouval Falacio na tiskové konferenci, kterou uspořádal přímo v nemocnici v Portu.

Na reprezentaci jeho země čeká první zápas na MS už 14. června proti Řecku v Belo Horizonte.

„Nesnažím se myslet na to, zda můj návrat bude trvat tři nebo čtyři měsíce, soustředím se na každý den, který teď přijde. Vím, že čas zbývající do zahájení šampionátu hraje proti mně, ale je to také o psychice a emocionálním rozpoložení a to zvládnu," ujišťoval sedmadvacetiletý kolumbijský reprezentant.

Každý den je teď důležitý

V Portu zůstane ještě tři další týdny, aby postoupil rehabilitaci operovaného kolena.

„Nebudu nikam pospíchat, natož abych se snažil rehabilitaci nějak urychlit. Nic nevynechám, budu respektovat všechny pokyny lékařů, protože chci udělat vše, abych na mistrovství světa mohl za Kolumbii nastoupit. Každý den je teď pro mě důležitý," nechal se slyšet před odchodem z nemocnice Falcao.

"Pokud bude všechno v pořádku, dám reprezentaci své země v Brazílii to nejlepší, co v sobě mám."

Reklama

Související témata: