Hlavní obsah

Jaká je úroveň katarské ligy? divil se kouč Slovenska Weissově nečekanému přestupu

Bratislava

Fanoušky na Slovensku svým rozhodnutím přestoupit do týmu Lekhwiya SC pořádně popudil. Talentovaný Vladimír Weiss mladší vyměnil osmifinálové souboje v Lize mistrů proti Manchesteru United za katarské dolary. Teď už bývalý hráč Olympiakosu Pireus se ale brání a tvrdí, že udělal dobré rozhodnutí. Vždyť ani reprezentační kouč Ján Kozák nad ním hůl nezlomil. „Je lepší hrát v Kataru, než sedět v Řecku na lavičce,“ řekl Kozák, i když sám netuší, jakou úroveň vlastně katarská liga má.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Weiss slaví se svými spoluhráči z Olympiakosu Pireus gól v podzimním utkání Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain.

Článek

Jiní fotbalisté se na Střední východ stěhují až na sklonku kariéry, Weiss však míří „do pouště" už ve svých 24 letech. V Olympiakosu přitom na podzim patřil k nejlepším hráčům, v Lize mistrů zatápěl i hvězdám z Paris Saint-Germain. Proto jeho náhlý odchod do Kataru vyvolal mnoho reakcí, přičemž převažují ty negativní.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Kouč Slovenska Ján Kozák však nad šikovným křídelníkem hůl nezlomil. „Nechci dělat předčasné závěry. Je tam jen dva dny. Můj postoj k němu nelze změnit po jednom přestupu. To by nebylo férové. Na druhou stranu uvidíme, jak bude připraven na mezistátní zápas," dumá slovenský trenér.

Kozák přitom tvrdí, že sám nemá sebemenší tušení, jakou úroveň vlastně má katarská liga. „Bude tam mistrovství světa a asi chtějí propagovat fotbal, takže kupují i mladší hráče. Já se obávám jedné věci - nevím, jaká je úroveň katarské ligy, jaký je tam tréninkový proces. Jsou tam vysoká vedra," právem krčí rameny impulzivní kouč.

Weiss pochopitelně zareagoval na kritiku slovenských fanoušků a svůj přesun do Kataru brání. „Při svém rozhodování jsem zvážil vše, samozřejmě i reprezentaci. Myslím si, že když budu podávat dobře výkony, tak si dveře nepřibouchnu, o čemž svědčí i reakce reprezentačního trenéra Kozáka, který řekl, že je lepší hrát v Kataru, než sedět v Řecku na lavičce," cituje Weisse server sme.sk.

Necítil důvěru trenéra

Za vším prý stojí neshody s koučem Olympiakose, Španělem Míchelem. „Hrál jsem v nejlepším řeckém týmu Ligu mistrů, poznal jsem spoustu dobrých lidí. Bohužel, ke konci jsem necítil potřebnou důvěru trenéra. V klíčových momentech jsme se neshodli, a proto jsem věděl, že to fungovat nebude a musím odejít," řekl Weiss.

„Rozešli jsme se ale v dobrém. Přeji jim, aby postoupili v Lize mistrů přes Manchester United a získali další titul," řekl bratislavský rodák, který v minulosti oblékal dresy Manchesteru City, Boltonu, Espaňolu Barcelona a Pescary.

S tím, že jeho přestup mnoho fanoušků pobouří, prý počítal. „Čekal jsem negativní reakci lidí, nejsem překvapen. Spíše naopak, jsem na něco takového připraven. Říká se, že do těchto zemí se chodí ke konci kariéry, ale nikde není napsáno, že se tam nemůže jít i dříve. Trenér našeho mužstva je vysoce uznávaný Belgičan Eric Gerets a dokonce znám osobně pár hráčů, kteří mi přestup doporučili," dodal Weiss.

Reklama

Související témata: