Hlavní obsah

Borek si pochvaluje spolupráci s novou posilou Konyasporu Hlebem

Český záložník Konyasporu Tomáš Borek si pochvaluje spolupráci s novým spoluhráčem Alexandrem Hlebem, s nímž poprvé nastoupil v pondělním zápase turecké ligy proti vedoucímu Fenerbahce Istanbul (1:2). Bývalý fotbalista Stuttgartu, Arsenalu či Barcelony prý nemá žádné hvězdné manýry a je s ním legrace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Borek (vpravo) ještě v dresu Dukly.

Článek

"Přišel k nám teď v lednu z BATE Borisov. Je mu dvaatřicet, ale pořád je to pan fotbalista. Hrál velmi dobře, má to v noze. Dokonce nahrál na ten jeden gól, co jsme dali," řekl Borek v rozhovoru na webu svého agenta Ondreje Chovance.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Zkušený běloruský středopolař prý do týmu bez problémů zapadl. "Rozhodně nemá žádné hvězdné manýry. Chová se normálně, je s ním sranda. Je hodně komunikativní, zrovna v úterý jsme se spolu dost bavili, když jsme se vraceli z Istanbulu. Mluví německy i anglicky, je to pohodový kluk," přiblížil sedmadvacetiletý hráč.

V Konyasporu se Borek od zimy musí potýkat s ještě větší konkurencí než dřív. "Na zápas může být v nominaci šest cizinců a teď je nás tu devět, protože s Hlebem přišel ještě jeden srbský stoper. V záloze to bude velký boj o místo, na tři místa doprostřed je nás devět. Ale doufám, že když budu makat, budu hrát," konstatoval Borek, který od letního příchodu z Dukly Praha zasáhl do 14 ligových utkání a vstřelil tři branky.

Pochválil je i prezident

Prohra v úvodním utkání roku na půdě favorizovaného Fenerbahce ho mrzela také proto, že čtrnácté mužstvo tabulky vstřelilo vedoucí branku a mělo i další šance. "Bohužel jsme si nechali dát gól do šatny. Po přestávce jsme byli zase nějakou dobu lepší, trefili jsme tyčku. Jenže Fenerbahce si postupně vytvořilo převahu a deset minut před koncem dali vítězný gól," uvedl Borek.

"Je to škoda, mohli jsme tady bod urvat. Ale trenér nás i tak za výkon pochválil, stejně jako prezident klubu, který po zápase přišel do kabiny. Teď musíme takhle hrát v dalším zápase a doma porazit Sivasspor," dodal bývalý hráč Plzně, Příbrami, Brna či Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: