Hlavní obsah

Wenger se rozloučil s titulem, blahopřál Chelsea

LONDÝN

O titulu v anglické Premier League je rozhodnuto. Alespoň podle trenéra Arsenalu Arsene Wengera, jehož svěřenci ve středu remizovali v londýnském derby s Chelsea 0:0 a pět kol před koncem soutěže na ni ztrácejí v tabulce ligy stále jedenáct bodů. Francouzský kouč, jenž dovedl Arsenal za titulem v loňském roce, po utkání prohlásil, že pozici Chelsea už nikdo neohrozí.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér Arsenalu Arsene Wenger (vlevo) a kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

"Gratuluji Chelsea k mistrovskému titulu. Zaslouží si ho, po celou sezónu podávali nejvyrovnanější výkony. A je bez diskuse, že ho vyhraje. Nevím co by se muselo stát, aby Blues o trofej přišli," řekl Wenger po středečním utkání 33. kola Premier League.

Před duelem na Stamford Bridge Wenger naordinoval svým svěřencům jasnou taktiku. "Bylo jasné, že se musíme od začátku utkání chopit iniciativy. Chelsea spoléhá na zajištěnou obranu a bleskové brejky, proto jsme potřebovali vstřelit rychlý gól. To se nám bohužel nepodařilo," zalitoval Wenger.

"Ve druhé půli se Blues zatáhli ještě víc do hloubi svého pole a bylo vidět, že hájí zuby nehty bezbrankový stav. Jenže my jsme nedokázali zasadit rozhodující úder," dodal.

Půl století čekání

V realizačním týmu Chelsea zavládla i po remíze spokojenost. "Výsledek je mnohem přijatelnější pro nás, než pro Gunners," řekl po utkání asistent kouče Mourinha Steve Clarke.

Chelsea v tabulce Premier League udržela jedenáctibodový náskok před svým středečním soupeřem a k mistrovské jistotě má hodně blízko. Pokud Blues v sobotu uspějí doma s Fulhamem a Arsenal nedosáhne v pondělí na výhru v duelu s Tottenhamem, mohou na Stamford Bridge vypuknout oslavy, na něž londýnský celek čeká už padesát let.

"Pomalu se k titulu blížíme, jistého ale zatím nic nemáme. Naši příznivci musejí být trpěliví. Myslím ale, že jim mohu pohár zaručit. Za současného stavu už nás může jen těžko někdo dohnat," uzavřel Clarke.

Reklama

Související témata: