Hlavní obsah

Můj případ může ohrozit všechny fotbalisty, varuje Mutu

PRAHA

Rumunský útočník Adrian Mutu kritizuje rozhodnutí Premier League, na jehož základě po něm může Chelsea vymáhat odškodné. Šestadvacetiletý fotbalista, jehož anglický klub vloni v říjnu propustil za pozitivní test na kokain, tvrdí, že tak zástupci ligy stanovili nebezpečný precedens.

Foto: REUTERS

Adrian Mutu (vpravo) ještě v dresu Chelsea - archivní foto.

Článek

"Tohle může mít dopad pro všechny fotbalisty," řekl rumunský reprezentant listu Pro Sport. "Zaměstnavatelé budou moci propustit kohokoliv a kdykoliv a ještě z nejrůznějších důvodů požadovat odškodnění," tvrdí.

Chelsea s Mutuem rozvázala smlouvu kvůli hrubému porušení kázně okamžitě poté, co jeho pozitivní test na kokain potvrdila i analýza vzorku B. Útočník, jenž v lednu podepsal smlouvu s Juventusem, si nyní odpykává sedmiměsíční trest. Hrát může od 18. května.

Případem se nyní bude zabývat mezinárodní federace FIFA. Chelsea, která za Mutua zaplatila v létě 2003 Parmě odstupné 16 milionů liber, hodlá od fotbalisty požadovat osm milionů liber.

Je možné, že nároky Chelsea uspokojí Juventus, který s hráčem podepsal smlouvu na pět let. Mutu se ale obává, že bude muset částku zaplatit sám. "Jak se cítím? Jako každý, komu by právě řekli, že musí zaplatit takovou sumu. Teď už čekám jen to nejhorší," dodal.

Reklama

Související témata: