Hlavní obsah

Šachtar - CSKA 2:1Šachtar se drží na vítězné vlně. V přípravě na Plzeň porazil CSKA Moskva, Hübschman byl u toho

Tel Aviv

Plzeňští, pozor! Fotbalisté Šachtaru Doněck, kteří se v Evropské lize utkají s úřadujícími českými mistry, porazili na přípravném turnaji o Společný pohár v Tel Avivu CSKA Moskva 2:1. Utkání mělo pro pozorovatele Viktorie značnou vypovídací hodnotu, jelikož právě CSKA byl posledním podzimním soupeřem Plzně v Champions League.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Šachtaru Doněck prošli turnajem v Tel Avivu bez porážky.

Článek

Viktoria v prosinci nad CSKA vyhrála 2:1 a postoupila z třetího místa do Evropské ligy. Stejný výsledek ve středu proti Moskvanům uhrál i Šachtar a zajistil si prvenství v turnaji. Přitom stejně jako Plzeň prohrával po brzkém gólu Tošiče, jenže v závěru poločasu dali dva slepené góly Srna a Taison a otočili skóre ve prospěch ukrajinského mistra.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Výhru pak v druhé půli pomohl udržet i český reprezentant Tomáš Hubschman.

Sestava Šachtaru: Pjatov - Srna (70. Ilsinho), Krivcov, Kučer, Ismaily (46. Ševčuk) - Stěpaněnko (46. Hübschman), Douglas Costa (46. Fernando) - Taison (46. Wellington Nem), Fred (46. Bernard), Teixeira (46. Ferreyra) - Luiz Adriano (46. Eduardo).

Ukrajinským šampiónům se daří, vyhráli už osmý z devíti zápasů, které v přípravě zatím odehráli. V prvním střetnutí na turnaji v Tel Avivu, kde startovaly dva nejlepší ruské a ukrajinské celky, nejprve zdolali Zenit Petrohrad 2:1, ve druhém utkání pak porazili Metalist Charkov 2:0.

Reklama