Hlavní obsah

Lisabonské derby bylo odloženo kvůli poškozené střeše stadiónu

Lisabon

Kvůli poškozené střeše stadiónu byl odložen dnešní šlágr 18. kola portugalské ligy mezi Benficou a Sportingem Lisabon. Na trávník dopadaly kusy skelné vaty i kovové desky a rozhodčí se po dohodě s týmy a zástupci civilní obrany rozhodl utkání odložit. Hrát by se podle portugalských médií mělo v úterý večer.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Kvůli poškozené střeše stadiónu byl odložen šlágr portugalské ligy mezi Benficou a Sportingem Lisabon.

Článek

Střechu Estádia da Luz, kde se mimo jiné konalo finále ME v roce 2004 a v květnu se zde odehraje finále Ligy mistrů, krátce před zápasem poničil silný vítr. Po řádění vichru musela být kvůli bezpečnosti nejprve vyklizena část tribuny, velké množství skelné vaty však začalo při rozcvičce týmů dopadat i na trávník a znemožnilo duel odehrát.

Zanedlouho po evakuaci 50 tisíc fanoušků z hlediště podle agentury AP dopadlo ze střechy přímo na prázdné tribuny i několik více než metr dlouhých kovových desek.

Ještě cestou na zrušené utkání byla kvůli výtržnostem zadržena pětice fanoušků Benficy kvůli násilnému chování a jeden příznivec Sportingu, který se snažil na stadión propašovat petardy.

Očekávané lisabonské derby mělo rozhodnout o lídrovi tabulky, které zatím vévodí domácí Benfica. Třetí Sporting má na městského konkurenta dvoubodové manko, mezi oba týmy se díky vítězství 3:0 nad Pacosem Ferreira vklínil obhájce titulu FC Porto.

Reklama

Související témata: