Hlavní obsah

Skoty odmítnutý Skácel zvažuje ukončení kariéry

Edinburgh/Praha

Čtyřiatřicetiletý záložník Rudolf Skácel zvažuje ukončení své kariéry. Vedení Skotské profesionální fotbalové ligy (SPFL) mu zakázalo hrát za edinburský tým Heart of Midlothian, protože klub je v konkurzu kvůli velkým finančním dluhům, a bývalý hráč pražské Slavie nemá angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Skácel ještě v dresu pražské Slavie.

Článek

„Připadá mi to jako diskriminace na základě věku nebo možná problém s mým jménem. Nevidím žádný logický důvod, proč jsem byl odmítnut. Něco není v pořádku, to rozhodnutí smrdí,“ uvedl Skácel v rozhovoru pro skotskou verzi deníku The Sun.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Skácel, účastník EURO 2008 a mistr Evropy do 21 let 2002, se loni v létě rozešel ve zlém s tehdejším trenérem Slavie Michalem Petroušem a vedením klubu. Později se vrátil do Skotska a připravoval se s týmem Hearts, kde už dvakrát úspěšně působil. Vedení SPFL však zamítlo žádost zadluženého klubu zapsat jej na soupisku, Hearts však umožnilo vzít na hostování dvacetiletého útočníka Paula McCalluma z West Hamu.

Skácel nemá hráčského agenta, angažmá si shání sám, ale přestupní termíny už jsou ve většině evropských zemí uzavřené. „Nevím, co přinese budoucnost. Trénoval jsem šest měsíců, abych znovu mohl hrát za Hearts. Nedovedu si představit, že se budu sám udržovat v kondici a dalších pět měsíců budu bez fotbalu. Věci se mohou měnit, ale jsem naštvaný a moje motivace je pryč. Nevím, jestli už není čas odejít do fotbalového důchodu,“ řekl skotskému listu Skácel.

Reklama

Související témata: