Hlavní obsah

Čech nevěřil, že Arsenal klopýtne

PRAHA/LONDÝN

Pěkně pohromadě, v jedné z londýnských restaurací sledovali fotbalisté Chelsea spolu se členy realizačního týmu pondělní utkání Premier League mezi Arsenalem a Tottenhamem. Oslavy vysněného titulu ale nakonec mezi hráči Blues nepropukly: Gunners duel na Highbury vyhráli 1:0 a bujaré veselí se tak minimálně do víkendu odkládá.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Brankáře Chelsea Petra Čecha, v neděli vybraného do jedenáctky roku nejvyšší anglické soutěže, vítězství domácích nijak nezaskočilo. "Kdyby hráli proti Tottenhamu venku, tak by remíza mohla být reálná, ale takhle jsem nevěřil, že by zaváhali. Průběh utkání to potvrdil - na jasné šance to bylo 5:2 pro Arsenal - a logicky to dopadlo, jak to dopadlo," uvedl Čech na svých internetových stránkách.

Sám dokonce věřil ofenzivě obhájců titulu mnohem víc a soukromě tipoval výsledek 3:0. Atmosféra u večeře ale prý nijak vzrušená nebyla. "Nikdo to obzvlášť neprožíval, že bychom se sázeli a tak," prozradil český gólman.

V závěru utkání ale srdce hráčů Chelsea přece jen poskočila. "Je pravda, že nakonec mohl být výsledek 1:1. Robbie Keane se tři minuty před koncem ocitl sám před brankou, jenže ze sedmi metrů to dal hlavou vedle...," posteskl si Čech, jehož myšlenky se ale spíš než k anglické lize upínají ke středečnímu semifinále Ligy mistrů s Liverpoolem.

Liverpool v letošní sezóně Chelsea neporazil

"Jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Oba týmy se nemají prakticky čím překvapit, v této sezóně nás čeká čtvrtý a pátý vzájemný duel," soudí strážce branky londýnského celku. Liverpool zatím v letošní sezóně na Chelsea recept nenašel a prohrál jak obě ligová střetnutí, tak vzájemné měření sil ve finále Ligového poháru.

V případě semifinálového derby se Čech do tipování výsledku nepustil. "Jisté je, že český fotbal bude mít ve finále své zastoupení, a to je pro něj velmi dobrá vizitka," uvedl diplomaticky.

V dresu soupeře mají šanci na postup Milan Baroš a Vladimír Šmicer, Čechův spoluhráč Jiří Jarošík do utkání zasáhnout nemůže, protože před přestupem do Anglie nastoupil v klubové soutěži v dresu CSKA Moskva. Zápas začíná ve středu ve 20:45, přímým přenosem vysílá ČT2.

Reklama

Související témata: