Hlavní obsah

Jarošík má už šestý titul, toho z Anglie si váží nejvíc

Kdo chce v české hokejové extralize získat ligový titul, angažuje veterána Jiřího Dopitu. Pokud touží vítězit fotbalový klub, mělo by jeho vedení získat do svých služeb Jiřího Jarošíka. Sedmadvacetiletý záložník totiž v sobotu vyhrál anglickou Premier League a do sbírky jeho úspěchů přibyl už šestý ligový titul v třetí zemi.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík

Článek

"Chelsea letos slaví sto let od založení a padesát let čekala na titul. Jsem tedy moc rád, že jsem u něj právě teď mohl být," líčil reprezentační středopolař, který do Londýna zamířil v lednu po dvouletém angažmá v CSKA Moskva.

Vytáhlý blonďák vyhrál českou ligu čtyřikrát se Spartou, předloni pak zažil i oslavy v Rusku, když po dvanácti letech pomohl k titulu CSKA. A nyní přinesl štěstí i Chelsea. Vyhrát ligu ve třech zemích se z českých fotbalistů povedlo jen dalším bývalým sparťanům Janu Kollerovi a brankáři Petru Koubovi.

"Každý titul je jiný," prohlásil Jarošík, který se s českými žurnalisty o své dojmy podělil prostřednictvím audiomostu z Anglie. "Ve Spartě jsem byl mladý a první titul bylo něco fantastického. V Rusku jsem zažil zase veliké oslavy, protože CSKA také na titul čekal dlouho. Ale vítězství s Chelsea je pro mě asi nejcennější, anglická liga je přece jenom jedna z nejsilnějších soutěží na světě," porovnával své triumfy Jarošík.

Po lednovém příchodu do londýnského klubu si od portugalského lodivoda Josého Mourinha hned vysloužil důvěru. "Je tady obrovská konkurence. Ani jsem nečekal, že dostanu tolik šancí," přiznal Jarošík. Sobotní zápas v Boltonu, kde si Chelsea výhrou 2:0 v předstihu zajistila titul, Jarošík dokonce odehrál celý. V anglické lize se mu to do té doby nepodařilo.

"Těší mě to o to víc, že jsem k titulu také mohl trochu pomoci," poznamenal Jarošík. Právě jeho akce předcházela úvodnímu gólu Franka Lamparda. Domácí marně reklamovali faul českého záložníka na Hierra a Lampard vzápětí vstřelil důležitý vedoucí branku.

Fanoušci Chelsea jsou po sobotě v euforii, na titul čekali od roku 1955. Ovšem hráči zatím příliš slavit nemohou, protože se už v úterý představí v semifinálové odvetě Ligy mistrů v Liverpoolu. Výjimkou není ani Jarošík, který už evropské poháry za Chelsea už letos hrát nemůže.

"Slavit titul sám? To by přece byla blbost," smál se Jarošík. "Připojím se až později k celému mančaftu. Tak to bude lepší," plánoval si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články