Hlavní obsah

Bordeaux - Lyon 1:2Lyon před zápasem Evropské ligy s Plzní otočil duel v Bordeaux dvěma góly v nastavení

Bordeaux

Fotbalisté Lyonu, kteří se ve čtvrtek utkají v osmifinále Evropské ligy s Plzní, otočili v 28. kole francouzské ligy dvěma brankami v nastavení duel s Bordeaux. Po výhře 2:1 se posunuli na pátou příčku tabulky.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Dijibril Sibide z Lille (vpravo) bojuje o míč s útočníkem Montpellieru M'Bayem Niangem.

Článek

Domácí Girondins poslal do vedení už v osmé minutě Henri Saivet. Lyon v minulých dvou utkáních nenašel střelce a remizoval 0:0. Když už to v neděli vypadalo, že střelecké trápení prodlouží, předvedl Olympique v nastavení zázračný obrat. V první přidané minutě se trefil Henri Bedimo a ve čtvrté pak skóre zvrátil Corentin Tolisso.

Trenér Lyonu Rémi Garde nasadil sestavu: A. Lopes - M. Lopes, Biševac, Koné (37. Briand), Bedimo - Umiti, Gonalons, Ferri (80. Danic), Tolisso - Lacazette, Gomis (71. N'Jie).

Montpellier prohrál v Lille

Dařilo se i hráčům Lille, kteří porazili před vlastními diváky Montpellier 2:0. Zůstávají tak v tabulce na třetím místě, které zaručuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Český obránce David Rozehnal odehrál v dresu vítězů celé utkání.

První gól zápasu vstřelil v 19. minutě domácí kapitán Marko Baša. V druhém poločase upravil skóre na konečných 2:0 útočník Nolan Roux, pro kterého to byla již sedmá trefa v sezóně. Lille tak v lize popáté v řadě neprohrálo, Montpellier naopak po sérii devíti zápasů bez porážky poprvé nezískal ani bod.

Francouzská fotbalová liga - 28. kolo:
Lille - Montpellier 2:0 (19. Baša, 58. Roux)
Lorient - St. Etienne 1:0 (90. Aliadiére z pen.)
Bordeaux - Lyon 1:2 (8. Sivet - 90.+1 Bedimo, 90.+4 Tolisso)

Reklama

Související témata: