Hlavní obsah

Ibrahimovic řádí i na sociální síti. Změňte kvůli mně pravidla, žádá Twitter

Paříž

Maximálně 140 znaků pro příspěvek (tweet) na Twitteru mu nestačí. Proto se fotbalista Zlatan Ibrahimovic, jehož účet sleduje na sociální síti přes 650 000 lidí, obrátil na společnost s výzvou: Prosím, změňte pro mne zavedená pravidla!

Foto: Umit Bektas, Reuters

Zlatan Ibrahimovic (vlevo) v dresu švédské reprezentace v souboji Nurim Sahinem z Turecka v přátelském utkání.

Článek

Obávaný švédský kanonýr se na své profilové stránce vyznal, že současná povolená délka textových příspěvků je pro jeho potřeby nedostačující. Speciálně pro vysvětlení některých událostí ze svých memoárů. „Pro příště potřebuji více než 140 písmen. Takže, změňte, prosím, pro Zlatana pravidla!"

Výzva vyhlášeného egocentrika s bosensko-chorvatskými kořeny, jenž už se v minulosti například neváhal označit za Boha, zatím zůstává bez odezvy. A není příliš pravděpodobné, že by americký provozovatel komunitní internetové sítě se zhruba čtvrt miliardou uživatelů za celý měsíc upravoval základní pravidla na žádost útočníka Paris St. Germain, napsal na svém webu švýcarský deník Blick.

Jenže, existuje pro Ibru něco nemožného? Před rokem a čtvrt se zapsal do historie poté, co stále častěji užívané sloveso "zlataner (zlatanovat)", které znamená dominantní počínání s velkou lehkostí, schválil švédský jazykový ústav jako jeden ze 40 nových výrazů.

Bude to inspirace i pro Twitter?

Reklama

Související témata: