Hlavní obsah

Mourinho chce do Chelsea tři posily

Tři nové tváře by chtěl během léta přivítat na Stamford Bridge trenér Chelsea José Mourinho. Portugalský kouč prý pátrá po hrotovém útočníkovi, záložníkovi a levém obránci. A podle britského tisku je v hledáčku charismatického kouče na vyztužení defenzivy londýnského klubu Marek Jankulovski z Udine.

Článek

Chelsea prožila během Mourinhovy premiéry v klubu veleúspěšnou sezónu. Tým vyhrál Ligový pohár, v Lize mistrů dokráčel až do semifinále a především se po padesáti letech čekání dočkal triumfu v ligové soutěži.

I přesto by Mourinho svůj tým, ve kterém působí i český gólman Petr Čech se záložníkem Jiřím Jarošíkem, chtěl zkvalitnit. "Chci levého beka, záložníka a útočníka. Pak se zlepšíme ve všech řadách a v příští sezoně budeme ještě silnější. Jsou to jednoduché počty," řekl Mourinho klubové stanici Chelsea TV.

Mourinho počítá i s tím, že někteří hráči po sezóně Chelsea opustí. V této souvislosti se spekuluje hlavně o srbském útočníkovi Mateju Kežmanovi. Ten si po loňském příchodu z PSV Eindhoven v konkurenci Didiera Drogby nevybojoval místo v základní sestavě a se Stamford Bridge se možná v létě rozloučí.

"V týmu jsou pokaždé jeden nebo dva hráči, kteří nejsou úplně spokojení se svou pozicí a tím, že je nestavím pravidelně. Ale tohle je na konci sezóny úplně normální," podotkl Mourinho.

Reklama

Související témata: