Hlavní obsah

VIDEO: Úžasný kousek chorvatského šikuly. Takhle proměnil brankáře v solný sloup

Rijeka

Bezpochyby jeden z nejhezčích gólů své dosavadní kariéry vstřelil v duelu chorvatské fotbalové ligy útočník Lokomotivy Záhřeb Ante Budimir. Na hřišti Rijeky se zaskvěl úžasným lobem z úhlu, po kterém se domácí brankář Ivan Vargič takřka ani nepohnul.

Nádherný lob v podání Anteho Budimira.

 
Článek

Lokomotiva nezačala dobře a po trefě Šarbiniho doháněla ztrátu. Jenže ještě do poločasu se jí podařil obrat, když se v rozmezí 34. a 35. minuty dvakrát trefil Budimir.

A jeho první trefa publikum nadchla. Po dlouhém vhazování totiž zasprintoval po křídle za balónem, který na hranici pokutového území z úhlu napálil bez přípravy nečekaně rovnou na bránu. Jeho lob neměl vůbec žádnou chybu a gólman soupeře zůstal po parádní ráně téměř nehybně stát.

O minutu později se dvaadvacetiletý forvard zapsal do střelecké listiny podruhé a hosté byli na koni. Přesto si do Záhřebu nakonec neodvezli ani jeden bod. Rijeka totiž po pauze dvěma zásahy překlopila výsledek na svoji stranu a radovala se z výhry 3:2.

Lokomotiva i přes porážku udržela v desetičlenné tabulce pátou příčku. Rijeka je třetí, za vedoucím Dinamem Záhřeb zaostává o jedenáct bodů.

Reklama

Související témata: