Hlavní obsah

Baroš by prý mohl kvůli kritice Beníteze přijít o finále LM

PRAHA/LIVERPOOL

Odehraje se finále Ligy mistrů opět bez české účasti? Média ve Velké Británii se ve středu pustila do spekulací, že start Milana Baroše na hrotu útoku v istanbulském finále prestižní soutěže proti AC Milán je v ohrožení po kritice trenéra Reds Rafaela Beníteze. Český útočník se měl opřít do kouče v rozhovoru pro sobotní deník Právo.

Článek

Baroš v rozhovoru po semifinálové odvetě s Chelsea popřel, že by měl s Benítezem rozpory, postěžoval si ale, že se necítí být plně vytěžován. "Není pravda, že mám nějaké spory s trenérem Benítezem. Ale štve mě, když jsem zdravý a vysedávám na lavičce nebo mě stáhne ze hřiště dřív, než na něm nechám všechny síly. Potřebuji hrát, pak budu ještě lepší. Že to tak u mne funguje, dokládají góly v reprezentaci," uvedl. [celý článek]

Britská média si však jeho slova vyložila po svém a připomněla, že jde již o druhý případ, kdy se Baroš pustil do kritiky trenéra Liverpoolu. Poprvé  měl vyjádřit svou nespokojenost po finále Ligového poháru s Chelsea, kdy chyběl v základní sestavě a na hřiště se dostal až v průběhu hry za Fernanda Morientese.

Benítez Baroše střídal dvaadvacetkrát z 43 zápasů, v nichž se český útočník letos objevil. A po uzdravení Djibrila Cissého, jenž byl od října mimo hru se zlomenou nohou, je místo českého útočníka v čele ofenzivního valu Liverpoolu opět v ohrožení.

Minulou neděli v utkání s Arsenalem, které Reds prohráli 1:3, nastoupil Baroš v základu a po přestávce přišel na hřiště Cissé. Podle britského tisku je ale nyní pravděpodobné, že Cissé dostane v neděli přednost pro poslední ligové utkání s Aston Villou. A pokud si povede dobře, mohl by prý Baroše nahradit i na konci května v Istanbulu.

V základní sestavě proti AC Milán bude podle všeho chybět i Vladimír Šmicer, jenž v semifinálovém dvojutkání s Chelsea odehrál jen minutu.

Reklama

Související témata: