Hlavní obsah

Bergkamp proti Evertonu ukázal, že nestárne

LONDÝN

Skvělým výkonem v předposledním utkání sezóny anglické ligy dal nizozemský fotbalista Dennis Bergkamp najevo, že stále může být pro Arsenal platným hráčem. Ve středu večer se den po svých šestatřicátých narozeninách výrazně podílel na drtivém vítězství 7:0 nad Evertonem, když na tři branky nahrál a jeden gól sám vstřelil.

Foto: ČTK

Denis Bergkamp (vpravo) dokázal, že ještě nepatří do starého železa.

Článek

Bergkamp byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu a fanoušci Arsenalu dokázali, že jej pořád zbožňují. "Ještě jeden rok," skandovalo po utkání 38 tisíc příznivců na stadionu Highbury. A Bergkamp by rozhodně nebyl proti. Nedávno dokonce veřejně odmítl nabídku Ajaxu Amsterdam s tím, že buď bude hrát za Arsenal, nebo ukončí kariéru.

Teď jde však o to, zda se s vedením anglického klubu dohodne na dalším prodloužení smlouvy. "Samozřejmě mi někde vzadu v hlavě hlodalo, že by to mohl být poslední zápas na Highbury. Doufám, že to nějak vyřešíme a klub se zachová rozumně. Takováhle situace nenastala poprvé, ale jsem v klidu," řekl Bergkamp, jenž věří, že najde s funkcionáři společnou řeč.

Trenér Arsene Wenger po utkání prohlásil, že už má v otázce dalšího Bergkampova působení v týmu jasno. Své rozhodnutí však oznámí až po sezóně, v níž Arsenal čeká ještě nedělní zápas v Birminghamu. "Sedneme si a dohodneme se. Je mu šestatřicet a nemůže hrát celou sezónu. Není možné říct, že zvládne padesát zápasů," prohlásil Wenger.

Reklama