Hlavní obsah

Koller hrál proti Schalke chvílemi i libera

PRAHA/DORTMUND

K největším derby patří v Německu duel Borussie Dortmund se Schalke 04. Dva nesmiřitelní rivalové z téměř spojených měst se utkali v Schalke Areně a tři body si odvezl za výhru 2:1 Dortmund, za který odehráli celé utkání oba čeští reprezentanti Tomáš Rosický a Jan Koller. S druhým jmenovaným jsme hovořili po utkání telefonicky...

Článek

"Byl to těžký zápas s minimem šancí. Tohle derby nechce nikdo prohrát. My jsme tentokrát vytěžili z minima maximum. Kromě dvou gólových střel jsme jinou příležitost neměli. Domácí měli víc ze hry, vytvořili si šance, ale nás podržel gólman Weidenfeller. Na Schalke Borussia vyhrála po osmi letech.

Vedli jsme gólem Kehla, ale domácí brzy vyrovnali. Dál tlačili, ale Ricken dal před poločasem druhý gól. Po změně stran jsme se převážně bránili, chvílemi jsem hrál libera a hodně bránil vzdušný prostor v naší šestnáctce. Do šance jsem se tentokrát nedostal, ale to není podstatné, tři body jsou důležitější. Výborně hrál opět Tomáš Rosický, který skvěle dirigoval naši hru a vybojoval i mnoho míčů.

Tahle sezóna začala strašlivě, hráli jsme o záchranu, v klubu to vzhledem k dluhům vřelo. Když se věřitelé s vedením dohodli, my jsme si oddechli a hned to bylo znát na výkonech. Před posledním kolem nás dělí dva body od šestého Leverkusenu. Kdyby prohrál a my zvítězili, budeme hrát Pohár UEFA.

Neuvěřitelný obrat. Do něj se však dá dostat i přes Intertoto cup, který máme jistý. V téhle sezóně jsem dal čtrnáct branek, což je o dvě méně, než je můj rekord v této soutěži. Už se však těším na konec jara, ale co bude v létě, zda přestoupím nebo ne, zatím neřeším."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články