Hlavní obsah

VIDEO: Faul na kriminál ve slovenské lize! Trenéra Hapala zákrok málem rozplakal

Senica

Po brutálním faulu možná skončí fotbalová kariéra někdejšímu sparťanskému fotbalistovi Tomáši Kóňovi, kterého o víkendovém kole slovenské Corgoň ligy nešetrně sestřelil útočník Dunajské Stredy Ákos Szarky. Fotbalista Senice, kterou od března vede český kouč Pavel Hapal, má po zákroku zlomenou lýtkovou kost a natrhnuté vazy v kotníku. Hapal zákrok tvrdě odsoudil a označil ho za úmyslný.

Faul Ákose Szarky na Tomáše Kóňu.

 
Článek

Nechutný zákrok se odehrál ve třetí minutě druhého poločasu. Kóňa přebral míč na polovině hřiště a Szarka k němu přiběhl zezadu a dupnul mu na nohu. Rozhodčí viníkovi ukázal nejdříve žlutou kartu, když ale viděl následky jeho zákroku, vytáhl i červenou.

„Mám toho na srdci hrozně moc, ale není mi do řeči. Je mi lito vašeho reprezentanta," řekl Hapal na pozápasové tiskové konferenci a s obtížemi přemáhal pláč. „Ten přišel dneska možná o zbytek kariéry," dodal Hapal na adresu fotbalisty, který v letech 2006 až 2011 působil v pražské Spartě. Jen v roce 2008 si odskočil na hostování do Zlína. Pětkrát také zasáhl do zápasu slovenského národního týmu.

Nebyl to úmysl, prohlásil kouč Dunajské Stredy

Trenér Dunajské Stredy Mikuláš Radványi vyjádřil nad činem svého svěřence lítost. „Za to, co se stalo, se omlouvám a přeju Kóňovi co nejrychlejší uzdravení. Určitě v tom nebyl úmysl," dodal, což rozlítilo Hapala.

„Jestli v tom tady trenér neviděl úmysl, tak je mi ho líto. Miky, jsi výbornej chlap, ale měl bys říct, že tohle na hřiště nepatří... Jestli budeme zachraňovat ligu tak, že budeme likvidovat hráče tím, že mu někdo úmyslně zlomí nohu," přemýšlel český trenér nahlas a dodal: „Důsledkem nebyl ten samotný zákrok, ale zákrok o pár vteřin předtím. A ten Szarka ho hledal celou dobu. A zlomil mu tu nohu úmyslně!"

Zápas skončil remízou 3:3. Dunajská Streda se za zákrok Szarky oficiální cestou omluvila, sám hráč ale Kóňu nekontaktoval. „Stejně bych mu nedokázal odpustit," vzkázal třicetiletý středopolař. Senica hodlá celou záležitost řešit právní cestou.

Zfauloval Ákos Szarka Tomáše Kóňu úmyslně?
Ano
98,4 %
Ne
1,6 %
Celkem hlasovalo 17370 čtenářů.

Reklama

Související témata: