Hlavní obsah

Vaclík má nakročeno ze Sparty do Basileje. Přestup je na spadnutí, píší ve Švýcarsku

Bern
Aktualizováno

Švýcarská Basilej, kde působí i český reprezentant Marek Suchý, bude muset pro příští sezónu řešit pozici brankářské jedničky. Aktuální opora v bráně Yann Sommer se totiž upsala bundesligovému Mönchengladbachu, kde by měla nahradit Marca-Andrého ter Stegena, jenž pro změnu míří do Barcelony. Žhavým kandidátem na brankářský post v dresu švýcarského mistra je podle tamního deníku Blick gólman Sparty Tomáš Vaclík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Tomáš Vaclík .

Článek

Vaclíkův manažer Davida Nehoda zájem Basileje, za kterou nastupuje i reprezentační obránce Marek Suchý, potvrdil. „O Tomáše se zajímá více klubů a Basilej je jedním ze zájemců. Očekávám, že v nejbližší době by mohla proběhnout nějaká jednání. Vše se však bude odvíjet od představ Sparty a pokud je zájemce bude schopen naplnit," řekl ČTK Nehoda.

Angažmá v Basileji už odmítl brankář konkurenčního Grasshopperu Curych Roman Burki, následně se rozjely spekulace o příchodu Poláka Lukasze Fabianského z Arsenalu, jenž bude po sezóně k mání zadarmo, či argentinského reprezentanta Sergia Romery. Podle švýcarského listu je však největším adeptem na post mezi tyčemi právě Vaclík.

„Je dost možné, že sportovní ředitel Basileje Georg Heitz vyřeší gólmanskou otázku v nejbližších dnech. Heitz ani neodjel s týmem k večernímu utkání evropské ligy proti Valencii, mohl by tak dotáhnout do konce jednání o příchodu českého gólmana," píše Blick.

Zároveň připomíná, že Vaclík má na Letné smlouvu do roku 2016. Jeho odhadovaná tržní cena je podle německého serveru transfermarkt.de 2,5 miliónu švýcarských franků, což je zhruba 56,5 miliónu korun.

Byla by Basilej pro brankáře Tomáše Vaclíka dobrá štace?
Ano
72,3 %
Ne
27,7 %
Celkem hlasovalo 9514 čtenářů.

Reklama

Související témata: