Hlavní obsah

Týce má přetržený vaz, půl roku si nezahraje

PRAHA/MNICHOV

Český fotbalista Roman Týce si při úterním vyšetření v mnichovské nemocnici vyslechl zprávu, které se obával ze všech nejvíce. Kapitán druholigového Mnichova 1860 má v pravém kolenu přetržený křížový vaz, ve čtvrtek jej čeká operace a pak minimálně půlroční pauza. Národnímu mužstvu tak v kvalifikaci mistrovství světa už zřejmě nepomůže.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Týce

Článek

Osmadvacetiletý reprezentant nedohrál nedělní utkání ve Fürthu, když musel střídat až po půlhodině. Dnes si vyslechl krutou diagnózu. "Pořád jsem si říkal, že to takhle vážné určitě nebude. Ale nakonec se potvrdilo to, z čeho jsem měl největší strach. Křížák je přetrženej, je to docela šok," řekl Týce.

Univerzálního defenzivního hráče potkalo stejné zranění už v létě před třemi lety a nyní smolné okamžiky zažívá znovu. "Už aspoň vím, co mě čeká. Půlroční léčebné procedury," konstatoval smutně. "Nezbývá mi nic jiného, než zatnout zuby a makat dál," dodal odhodlaně.

Počítá s tím, že se ke svým spoluhráčům připojí znovu až na konci letošního roku, kdy začne zimní příprava. "Možná bych stihl i nějaký zápas na podzim, ale po šesti měsících léčení rozhodně nic neuspěchám a počkám si na to, až budu stoprocentně fit," plánoval Týce.

Vážná patálie jej zaskočila v tu nejnevhodnější dobu. Týcemu na konci sezóny v druholigovém týmu mnichovských Lvů vyprší kontrakt a bývalý kapitán reprezentační jednadvacítky už byl jednou nohou z bavorské metropole pryč. "Na devadesát procent jsem byl domluvený s jedním bundesligovým klubem. Teď asi budu muset plány změnit," řekl Týce.

Šéfové Mnichova 1860 se k němu ale zachovali skvěle. Když Týce opouštěl nemocnici, ihned mu volali s tím, že jej v týmu chtějí udržet i dál, a nabídli mu prodloužení kontraktu. "Moc mě to potěšilo a jsem jim za to strašně vděčný. Vypadá to, že zůstanu dál v Mnichově," prohlásil Týce. "Určitě mi to pomůže i při mé rekonvalescenci, všechno tady dokonale znám. Však jsem si to už jednou zažil," řekl.

Teď bude alespoň z tribuny sledovat, jestli jeho spoluhráči v posledním kole druhé bundesligy dotáhnou do úspěšného konce svou snahu o postup mezi elitu. Lvům zatím patří čtvrtá pozice a doma musejí porazit zachraňující se Ahlen, který vede bývalý kouč Teplic a Sparty František Straka. Mnichovští ale musejí zároveň doufat, že třetí Frankfurt nevyhraje nad Burghausenem.

Reklama

Související témata: