Hlavní obsah

VIDEO: V pohárovém finále se favorit trefil jen jednou. Ale stálo to za to

Sny fotbalistů Ajaxu Amsterdam o double rozmetali ve finále Nizozemského poháru hráči Zwolle. Favorita, jemuž v lize chybí bod k titulu, porazili o víkendu vysoko 5:1 a radovali se z premiérového zisku pohárové trofeje. A přitom to pro Ajax všechno tak báječně začalo...

Nádherná van Rhijnova trefa ve finále Nizozemského poháru

 
Článek

Už ve třetí minutě dostal Ajax do vedení nádhernou trefou bez přípravy Ricardo van Rhijn. Parádní bomba z 26 metrů se odrazila od břevna a zapadla do sítě bezmocného brankáře Zwolle. Nakonec to však byl jediný střelecký zápis osmnáctinásobného držitele trofeje, jenž už v poločase prohrával 1:4 a po změně stran inkasoval ještě popáté.

Zápas se hrál v Rotterdamu a už před jeho začátkem policie zadržela 19 lidí, některé za to, že se na stadión snažili pronést pyrotechniku. Přesto bylo utkání kvůli dýmovnicím a dělbuchům dvakrát přerušeno, nejprve na půl hodiny hned po výkopu a poté po van Rhijnově vedoucí brance. Fanoušky museli uklidňovat i trenér Ajaxu Frank de Boer a další legenda Edwin van der Sar, který je ředitelem klubu.

Reklama

Související témata: