Hlavní obsah

O Kollera usiluje Sunderland

PRAHA

O kanonýra české reprezentace a Borussie Dortmund Jana Kollera má velký zájem nováček anglické Premier League Sunderland. O víkendu tuto informaci přinesl britský server soccernet.com. Zatímco hráč uzavřel patnáctým gólem sezónu v bundeslize a chystá se na reprezentační zápasy, jeho manažer Pavel Paska nad informací, kterou dostal v neděli od Práva, jen kroutil hlavou.

Článek

"To nebudu komentovat. Byl jsem v minulých dnech v Anglii, ale se Sunderlandem jsem nejednal. Zatím je uzavřen přestup Patrika Bergra do Aston Villy a v sobotu jsme dotáhli dvouletý kontrakt Petra Rumana s Mohučí v bundeslize. Sezóna končí a teprve po ní dojde k jednáním. Například o Vladimíru Šmicrovi a Milanu Barošovi přece nebudu jednat, když je čeká finále Ligy mistrů. Takové informace by k jejich klidu nepřispěly," řekl Právu Pavel Paska.

Sunderland, který vyhrál s náskokem 7bodů druhou nejvyšší anglickou soutěž a po roce se vrací do Premier League, informuje o Kollerově přestupu téměř jako o hotové věci. "Je to útočník a střelec, jakého potřebujeme," uvádí manažer klubu Mick McCarthy.

Sunderland podle dalších zdrojů nabízí částku mezi 6 a 7 milióny liber, což by mohlo být v přepočtu až 315 mil. korun. Podle Pasky však Koller s největší pravděpodobností zůstane ještě rok v Dortmundu. O českého kanonýra přitom projevil zájem také Olympique Marseille.

Spíš odejde Rosický

Jestli z Borussie nějaký Čech odejde, pak spíš Tomáš Rosický, o něhož je zájem v Anglii a Španělsku. "Všechno budeme řešit po sezóně," odmítl jakýkoliv komentář Paska. Ten před sebou má horké přestupové léto. Bude jednat o angažmá Šmicra, který zřejmě odejde do Francie, i Baroše, jehož chce Aston Villa, Valencie či Lyon.

Na Letné by měl dotáhnout novou smlouvu pro Karla Poborského a mluví se i o odchodu Jana Poláka z Liberce zřejmě do Německa a změně dresu Tomáše Ujfalušiho z Fiorentiny. "Jednání mě čeká hodně, to mohu potvrdit," uvedl Paska.

Přestupovat však budou nejenom hráči, které zastupuje Paska. Nejvíc se mluví o odchodu Vratislava Lokvence z Bochumi do Herthy Berlín a Adama Petrouše z Austrie Vídeň do kvalitnějšího evropského klubu.

Reklama

Související témata: