Hlavní obsah

Ze zájmu Realu o Ibrahimovice se vyklubal agentův podvod

PRAHA

Minulý pátek získal Juventus s Pavlem Nedvědem a Zlatanem Ibrahimovicem titul mistra italské ligy a krátce nato prolétla médii zpráva, že o švédskou hvězdu má obrovský zájem Real Madrid, který prý dokonce nabídl turínskému klubu astronomických 80 milionů eur. Nyní se však ukazuje, že celé vzrušení zřejmě bylo jen reklamním trikem Ibrahimovicova agenta.

Článek

"Zlatan je dnes nejlepší na světě, proto jej chce Real koupit," řekl agent Mino Raiola deníku Göteborgs-Posten, který toto nadnesené tvrzení zveřejnil na svých internetových stránkách. Částka 80 milionů eur by znamenala druhou nejvyšší přestupovou sumu v celé fotbalové historii. Raiola však dodal, že Juventus zatím svého útočníka prodat nechce.

Real cokoli podobného na svých internetových stránkách popřel. Madridský klub prohlásil, že přímo ani nepřímo nejednal ani s Juventusem, ani s Ibrahimovicem nebo s jeho agentem. Španělskému tisku zástupce Realu řekl jen tolik, že Ibrahimovic je "zajímavý hráč, který je na seznamu 20 sledovaných útočníků". Nákup však momentálně není aktuální. Podle italského deníku Gazzetta dello Sport o nabídce nevěděl ani sám Ibrahimovic.

Švédský list Aftonbladet dnes celou záležitost popsal jako agentův podvod a citoval nejmenovaného "člověka z branže", podle něhož si tím Raiola, který zastupuje mimo jiné i Pavla Nedvěda, chce především posílit vlastní pozici.

Podle tohoto zdroje není Raiola mezi 10 až 15 předními italskými agenty a snaží se prosadit do širšího povědomí právě tím, že se ukazuje v souvislosti s Realem a obrovskými sumami. Ibrahimovice zastupuje Raiola od podzimu 2003. Agentův komentář se švédskému deníku nepodařilo získat.

Reklama

Související témata: