Hlavní obsah

Ajax se počtvrté v řadě raduje z titulu, De Boer překonal legendy

Amsterdam

Fotbalisté Ajaxu Amsterdam se počtvrté za sebou radují ze zisku mistrovského titulu. Historicky 33. triumf v nizozemské lize jim definitivně zajistila nedělní remíza 1:1 na hřišti Almela, po které má tým z hlavního města kolo před koncem soutěže v čele tabulky nedostižný čtyřbodový náskok před druhým Feyenoordem.

Foto: Vincent Jannink, ČTK/AP

Ajax má po remíze s Almelem jistý titul.

Článek

Čtyři ligové triumfy za sebou znamenají vyrovnání nizozemského rekordu. Stejnou šňůru v minulosti předvedly jen Haag a PSV Eindhoven.

Všechny čtyři tituly Ajaxu má na svědomí kouč Frank de Boer, který překonal legendy Rinuse Michelse a Louise van Gaala a stal se nejúspěšnějším koučem v historii klubu. Fanoušci se nyní obávají, aby De Boera nezlákala nějaká atraktivní nabídka z ciziny. Spekuluje se o zájmu Tottenhamu a Barcelony, za kterou hrával.

"Jeho vliv je mimořádný. Přirovnal bych to trochu k Siru Alexi Fergusonovi," uvedl sportovní ředitel Ajaxu Marc Overmars.

Vše podstatné se v utkání Ajaxu odehrálo v první půlhodině, kdy se nejprve podeváté v sezóně prosadil hostující Dán Lasse Schöne. O dělbě bodů rozhodl nedlouho poté německý záložník Simon Cziommer.

Feyenoordu není nic platný skvělý závěr sezóny. Nedělní výhra 5:1 nad Leeuwardenem byla už sedmou za sebou při skóre 20:1, Ajax už je ale z jeho dosahu.

Reklama

Související témata: