Hlavní obsah

Tomáše Doška čeká operace achilovky a půlroční pauza

PRAHA

Zisk mistrovského titulu s vídeňským Rapidem je v těchto dnech patrně jediným potěšením českého fotbalisty Tomáše Doška. Příští týden se ve Vídni podrobí chirurgickému zákroku na achilovce levé nohy a v dalších šesti měsících si bude muset od fotbalu odpočinout.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Tomáš Došek - archivní foto

Článek

"Není to od žádného úrazu. Na patě se mi objevil nějaký výrůstek a achilovka mě bolí čím dál víc až tak, že ve druhé půli se s tím už vůbec nedá hrát," řekl dnes Došek ve Vídni. "Příští týden jdu na operaci, pak šest měsíců pauza. Co bude dál, uvidíme," pokrčil bezradně rameny.

Šestadvacetiletý ofenzivní hráč přišel před začátkem sezony z pražské Slavie. Spolu s někdejším sparťanem Markem Kinclem měli za úkol nahradit v útoku Reného Wagnera, který po osmi letech v Rapidu přestoupil do konkurenčního Mattersburgu.

"Podzim byl super. Odehrál jsem všechny zápasy a dal i nějaký ten gól. Zvykl jsem si také na to, že mě trenér stavěl do zálohy, ale na jaře už jsem spíš jen střídal. A konec? To je jedna velká tragédie," posteskl si karlovarský rodák.

S Rapidem loni podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí, otázkou ovšem zůstává, zda ji klub za současného Doškova zdravotního stavu uplatní. "To je spíš otázka pro mého agenta pana Pasku," uvedl hráč. Prvenství "zelenobílých" v rakouské lize si ovšem vychutnává.

"Několikrát jsem skončil se Slavií druhý, teď jsem konečně ten titul získal," usmíval se. Po čtvrtečním derby s Austrií uspořádal klub první oslavy s fanoušky přímo na Happelově stadionu, další slavnostní chvilky si hráči společně s příznivci užijí v pondělí večer na náměstí před vídeňskou radnicí.

Reklama

Související témata: