Hlavní obsah

Sionkův gól zpečetil triumf Austrie v poháru

Český záložník Libor Sionko korunoval třetí brankou středeční vítězství fotbalistů Austrie Vídeň ve finále Rakouského poháru. Jeho tým porazil v derby Rapid 3:1 a spravil si chuť po nevydařené ligové sezoně, v níž se musel spokojit se třetím místem. Sionka nyní čeká rychlý přesun do Prahy, kde se připojí k národnímu týmu před nadcházejícím kvalifikačním dvojzápasem.

Foto: archiv

Libor Sionko

Článek

Austria v této sezoně s Rapidem ani jednou neprohrála, ale pohárové finále pro ni nezačalo nejlépe. Už v páté minutě skóroval obránce rakouského ligového šampiona Burgstaller. Záhy však vyrovnal z trestného kopu Mila a v 55. minutě otočil skóre rakouský reprezentant Ivica Vastic, který se tak parádně rozloučil s Austrií před odchodem do druholigového Lince.

Čtyřiadvacáté vítězství klubu v národním poháru pak završil o deset minut později Sionko, který odehrál celý zápas a patřil k nejlepším mužům na hřišti. "Byl to výborný zápas. Mám radost, že se to takhle povedlo. Nakonec jsme si sezonu vylepšili. Jsem rád, že mi trenér Brückner dovolil tu ještě zůstat na tenhle zápas," řekl Sionko, který hned po zápase vyrazil autem do Prahy.

Ani brzy inkasovaný gól prý hráče Austrie nerozhodil. "Máme lepší mužstvo a věřili jsme, že to otočíme," uvedl Sionko. Vítězství mohlo být ještě vyšší, ale jeho spoluhráči nastřelili břevno a tyčku.

V útoku Rapidu absolvoval 90 minut Marek Kincl, ale střelecky se neprosadil. Jeho klubu tak nevyšel útok na první double od roku 1987.

Austria Vídeň - Rapid Vídeň 3:1 (1:1)
Branky: 20. Mila, 55. Vastic, 65. Sionko - 5. Burgstaller.

Reklama

Související témata: