Hlavní obsah

O Lokvence se podle rakouského tisku zajímá Salcburk

PRAHA

Fotbalový útočník a český reprezentant Vratislav Lokvenc by mohl v příští sezoně oblékat dres Salcburku. Spekuluje o tom ve svém čtvrtečním vydání rakouský list Kurier. Podle něho si vytáhlého koncového hráče vyhlédl nový trenér mužstva Kurt Jara, který Lokvence zná z dřívějšího společného působení v německém Kaiserslauternu.

Článek

Bývalý útočník pražské Sparty zakončil premiérovou sezonu ve službách bundesligové Bochumi sestupem do druhé ligy a rozhlíží se po novém angažmá. V nedávném rozhovoru řekl, že si vybírá ze čtyř nabídek od bundesligových týmů, mezi nimiž je ambiciózní Hertha Berlín. V úvahu podle některých informací připadá i jeden nejmenovaný anglický klub.

"Ale nic bližšího zatím stále říci nelze, zájemců zůstává několik," uvedl Lokvenc také dnes. Jeho přání, aby se rozhodlo už do sobotního duelu národního týmu s Andorrou, tak podle všeho nebude vyslyšeno.

Jednatřicetiletý Lokvenc má navzdory sestupu Bochumi za sebou vydařenou sezonu, v níž dal deset ligových branek. Salcburk se v právě skončeném ročníku nejvyšší rakouské soutěže potácel na samém chvostu tabulky, ale pro nadcházející léta se mu otevírá mnohem perspektivnější budoucnost. Rakouský miliardář Dietrich Mateschitz, šéf společnosti Red Bull, z něho hodlá učinit prvotřídní evropský klub.

Prvním náznakem je příchod kouče Jary. Dalšími novými akvizicemi se nedávno stali český záložník Patrik Ježek, nejlepší střelec soutěže Christian Mayrleb či další rakouský reprezentant Roland Kirchler. Všichni tři zamířili do Salcburku z Paschingu.

Reklama

Související témata: