Hlavní obsah

Valencie angažovala Kluvierta, Barošův přestup asi padá

VALENCIE

Z plánovaného přestupu Milana Baroše z Liverpoolu do Valencie zřejmě sejde. Španělský klub, jenž se o českého reprezentanta v poslední době zajímal, se totiž dohodl na angažmá s Nizozemcem Patrickem Kluivertem z Newcastlu, za nějž nemusel zaplatit žádné odstupné.

Foto: internet

Patrick Kluivert

Článek

Osmadvacetiletý útočník, který dosud působil v Newcastlu, se ve čtvrtek podrobí ve Valencii zdravotní prohlídce. Poté by měl s ambiciózním klubem podepsat tříletý kontrakt. Podle španělských médií si ročně vydělá 1,5 miliónu eur.

Loňský španělský šampión se živě zajímal o Baroše. Jeho velký fanoušek, kouč Antonio López, byl ovšem v pondělí propuštěn, za útočníka by navíc klub musel na rozdíl od Kluiverta zaplatit vysoké odstupné. O třiadvacetiletého českého fotbalistu stojí i další kluby, v poslední době se mluví o zájmu Lyonu, kam přišel bývalý Barošův trenér z Liverpoolu Gérard Houllier.

Kluivert byl loni propuštěn z Barcelony a uzavřel smlouvu na tři roky s Newcastlem. Nesplnil však očekávání, se kterým ho klub angažoval. Ve 25 zápasech dal 13 gólů a zůstal ve stínu veterána Alana Shearera. Newcastle obsadil v anglické lize čtrnácté místo.

Ve Valencii, kde se v pondělí ujal trenérského žezla Quique Sánchez Flores, je Kluivert už druhou posilou z Premier League. Sedmý tým uplynulého ročníku španělské ligy získal v tomto týdnu také brazilského záložníka Edúa z Arsenalu.

Kluivert se tak vrátí do Španělska, kde oblékal šest let dres Barcelony. Předtím působil také v Ajaxu Amsterodam a AC Milán. Na kontě má 40 branek ze 79 reprezentačních zápasů. V národním týmu, jehož je historicky nejlepším střelcem, se však objevil naposledy před rokem.

Reklama

Související témata: