Hlavní obsah

Kobylík se stal spoluhráčem Gabriela v Bielefeldu

BIELEFELD (Německo)

Záložník David Kobylík přestoupil ze Sigmy Olomouc do bundesligové Arminie Bielefeld. Univerzální fotbalista, který za dva týdny oslaví čtyřiadvacáté narozeniny, podepsal v německém klubu podle agentury SID tříletou smlouvu. Mistr Evropy z roku 2002 v kategorii do 21 let tak bude spoluhráčem českého stopera Petra Gabriela.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

David Kobylík (vlevo) v souboji s Rakušanem Rainerem Köhrerem.

Článek

O Kobylíka měla v minulosti zájem řada klubů. Už v roce 2002 se vydal za trenérem Ivanem Haškem na dvouleté angažmá v Racingu Štrasburk. Z něho se před rokem vrátil, ale bylo zřejmé, že mu česká liga bude brzy těsná. O prvních zájemcích se spekulovalo už v zimě, ale Olomouc nakonec Kobylík opustil až nyní. Podle odhadů Hanáci za přestup obdrží v přepočtu přes třicet miliónů korun.

Olomoucký odchovanec si nové prostředí mohl prohlédnout už při dubnovém pobytu na krátkých testech. Třináctý tým uplynulé ligové sezóny s novou posilou počítá už na start letní přípravy a následné soustředění v Seehofu.

Kobylík v české lize odehrál 103 zápasů a nastřílel deset branek. Ve Francii nasbíral během dvouletého angažmá 24 startů a zaznamenal jednu ligovou trefu.

Do Bielefeldu přišel Kobylík jako šestý hráč v tomto přestupovém období. Před ním Arminii posílili Švýcar Christian Schwegler z Lucernu, Sibusiso Zuma z FC Kodaň, Bernd Korzynietz z Borussie Mönchengladbach, Heiko Westermann z Fürthu a Nebojsa Krupnikovič z Hannoveru.

Reklama

Související témata: