Hlavní obsah

Nespokojení fanoušci Manchesteru United založili vlastní klub

Válka skalních příznivců fotbalistů Machesteru United proti americkému miliardáři Malcolmu Glazerovi, který v květnu odkoupil většinový podíl v klubu, pokračuje. Více než dva a půl tisíce zhrzených fandů dalo dohromady peníze a založilo nový klub pod názvem FC United of Manchester.

Článek

Družstvo, které za vznikem opozičního celku z Manchesteru stojí, chce podle internetové stránky Goal.com ve středu nový klub přihlásit do oblastní soutěže na severozápadě Anglie. Pokud uspěje, měli by fotbalisté FC United of Manchester naskočit do soutěže už v příští sezóně.

Zástupci nespokojených fanoušků jsou přesvědčeni, že se jim podaří dovést svoji rebelii do úspěšného konce. "Věci se daly úspěšně do pohybu a celý podnik získává stále víc příznivců. O dalším vývoji budeme informovat v následujících dnech," uvedl mluvčí nově vzniklého klubu.

Vstup amerického podnikatele do nejbohatšího klubu světa se setkal s nepochopením anglických fanoušků ještě dlouho před tím, než se vůbec uskutečnil. Poté, co Glazer - jenž mj. vlastní klub amerického fotbalu Tampa Bay Bucaneers - v květnu většinový podíl v United převzal, demonstrovali příznivci svou nevoli pálením klubových permanentek či bojkotem zápasů. Glazer sám musel čelit řadě výhružek, po nichž dokonce změnil adresu svého anglického bydliště.

Reklama

Související témata: