Hlavní obsah

Jarošík myslí na to, jak se víc prosadit v Chelsea

MOST/PRAHA

Na konci května podstoupil laserovou operaci očí, nyní si český fotbalista Jiří Jarošík nemůže svoji volbu vynachválit. I přesto, že kvůli zákroku zmeškal dva zápasy světové kvalifikace proti Andoře a Makedonii. Záložník londýnské Chelsea chce být stoprocentně připravený na start nové sezóny, ve které se hodlá ještě více prosadit v týmu úřadujícího anglického mistra.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík.

Článek

"Jiný termín pro tu operaci bohužel nebyl a já jsem se bál dalších možných komplikací. Třeba bych kvůli tomu nestihl začátek přípravy s Chelsea. A to je pro mě v tuto chvíli nejdůležitější věc," řekl Jarošík po úterní exhibici v Mostě, kde si zahrál v týmu hvězd po boku Pavla Nedvěda proti domácímu týmu ligového nováčka.

Když ale sedmadvacetiletý univerzální středopolař sledoval suverénní výhry české reprezentace nad Andorrou a Makedonií, cítil trochu lítost. "Člověka mrzí, když není v týmu, kterému se teď tak daří. Je to prostě škoda," uvedl Jarošík.

Laserovou operaci rohovky Jarošík nechtěl více odkládat, neboť zrak se mu pořád zhoršoval. Teď pociťuje výrazné zlepšení. "Nemusím už nosit čočky, lépe vidím. A oči mě už nebolí tolik, jako první dny po operaci. To byla celkem muka," řekl Jarošík po úterní exhibici. Byl to jeho první zápas od nedávné operace. "Chtěl jsem si vyzkoušet, jaké to bez čoček bude. Ale šlo to celkem dobře," uvedl Jarošík.

Spoluhráče z Chelsea provede Prahou

Nyní plánuje, že se doma v Ústí nad Labem pomalu pustí do individuální přípravy. O víkendu vyrazí na exhibiční akci do Prahy, kam za Petrem Čechem přijedou jeho spoluhráči z Chelsea John Terry, Frank Lampard či Eidur Gudjohnsen. "Ale ani ještě pořádně nevím, co mě tam čeká," řekl Jarošík. Před startem přípravy chce s přítelkyní Veronikou ještě stihnout krátkou dovolenou u moře a šestého července už se bude hlásit v Londýně.

"Na přípravu se moc těším. Jsem rád, že budu moci být s týmem hned od jejího začátku," uvedl Jarošík, který do Chelsea přišel v lednu z CSKA Moskva v rozběhnuté sezoně.

Chce další minuty navíc

Od trenéra Josého Mourinha dostával na jaře hodně šancí, ale v dalším ročníku by na hřišti chtěl získat ještě víc prostoru. "Ten první půlrok byl výborný, byl jsem u toho, jak jsme vyhráli dvě trofeje, ale teď se rád poperu o nějaké další minuty navíc," řekl odhodlaně bývalý záložník Liberce a pražské Sparty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články