Hlavní obsah

Rozehnal míří z Brugg do Paříže

PRAHA

Už čtvrtý člen české fotbalové reprezentace změní v letním přestupním termínu dres. Obránce David Rozehnal opouští kádr belgického mistra FC Bruggy a míří do Paris St. Germain, kde se upsal na čtyři roky. Podle dřívějších zpráv by se mělo odstupné za čtyřiadvacetiletého hráče pohybovat kolem dvou miliónů eur.

Foto: archiv

David Rozehnal

Článek

"Příští týden David odletí na zdravotní prohlídku, na kterou je vázán podpis kontraktu, ale v tom by neměl být problém," řekl Rozehnalův manažer Pavel Zíka. O Rozehnala měly velký zájem také nováček německé ligy Kolín nad Rýnem, Birmingham, Fulham, Šachtar Doněck a jako poslední se ozvali z Middlesbrough. "Po sportovní i ekonomické stránce byla Paříž v této chvíli nejvýhodnější," uvedl Zíka.

Rozehnal uzavřel přestup dnes vpodvečer na dálku z dovolené v Řecku, kluby se domluvily již dříve. "V mých očích má St. Germain ze všech těch týmů největší zvuk. Je to klub se slavnou minulostí, nakupují hráče a chtějí se dostat mezi nejlepší trojici ve francouzské lize," řekl Rozehnal. Angažmá ve Francii už dříve konzultoval s reprezentačním spoluhráčem Jaroslavem Plašilem z Monaka.

Dovolenou v Řecku si Rozehnal bude užívat až do 22. června, den nato odletí do Paříže. "Zatím ani nevím, kdy musím nastoupit do přípravy. Ale jsem rád, že mám to rozhodování za sebou. Teď už to bude klidnější," prohlásil odchovanec olomouckého fotbalu. Přestupem si dal v předstihu dárek k 25. narozeninám, které oslaví 5. července.

V reprezentačním dresu odehrál Rozehnal dvanáct zápasů. V české lize nastoupil do 72 utkání a dvakrát skóroval. Během působení v Belgii dosáhl bilance 51 duelů a jeden gól. Do Brugg odešel před dvěma lety a v klubu měl smlouvu ještě na dva roky.

Reklama

Související témata: