Hlavní obsah

Baroš zůstává ještě rok v Liverpoolu

Útočník české fotbalové reprezentace a vítěze Ligy mistrů FC Liverpool Milan Baroš (23) zůstává ještě minimálně rok v Liverpoolu. Právu to potvrdil jeho manažer Pavel Paska s tím, že hráč je připraven nastoupit 4. července do přípravy anglického celku.

Článek

"Nebudeme nic měnit, Milan se podílel na triumfu v Lize mistrů a je připraven bojovat o místo v sestavě. Chce hrát ve velkém klubu, protože tudy vede cesta k dalšímu zlepšování a posunu výš. V takovém klubu dochází každoročně k hráčským změnám, přicházejí posily, zvyšuje se konkurence, s níž hráč musí bojovat. Nikdo neřekl, že by měl také odejít. Je to také otázka jednání s koučem Benítezem, ale Milan se určitě konkurence bát nemusí," řekl hráčův manažer Pavel Paska.

Lyon odmítl

Samotný Baroš potvrdil svoje předchozí prohlášení, že z Liverpoolu nikam nespěchá... "Budu dál bojovat o místo v sestavě, nic víc se nezmění. Jinak jsem v klubu, s nímž jsem dosáhl životního úspěchu, spokojený. Na začátku přípravy budu určitě mluvit s trenérem Benítezem a může se kolem mne stát cokoli."

O Baroše měla nejprve vážný zájem Valencie, ale ten opadl, protože cena za nejlepšího střelce loňského mistrovství Evropy byla příliš vysoká. Po Lize mistrů se přihlásil Olympique Lyon. Jeho novým trenérem je Gerrard Houllier, který ještě před rokem vedl Baroše v Liverpoolu. Byl se na něj podívat i minulý týden v Teplicích. "Zájem Lyonu byl velký a nabídka mimořádná, přesto jsme odmítli," dodal Paska. K avizovanému setkání s Houllierem na konci tohoto týdne v Praze pak už nedošlo.

Nelze však úplně vyloučit další změny, pokud by například Benítez řekl rezolutně, že Baroše nechce. "Něco takového ale nepředpokládám," odmítl krajní situaci Paska. Stále však zbývají dva měsíce do konce přestupního termínu.

Baroš se situací netrápí a zatímco v Liverpoolu mu běží smlouva, užívá si doma dovolené. Na neděli chystá ve Viganticích exhibici za účasti spoluhráčů Dudka a Šmicra z Liverpoolu, ale i vigantických odchovanců Bolfa s Kučerou a dalších fotbalistů a hokejistů v čele s mistrem světa Kubinou. Akce, při níž bude pokřtěn renovovaný trávník vigantického hřiště, začíná ve 13 hodin, exhibiční utkání má výkop v 15.00 h.

Reklama