Hlavní obsah

Šumského vítají na Slovensku jako posilu, kterou pozdravil Maradona

Věří, že se mu na Slovensku podaří restartovat kariéru. Dvacetiletý český fotbalista Nicolas Šumský se před pár dny jako volný hráč na půl roku upsal Banské Bystrici, která v sobotu zápasem v Košicích startuje nový ligový ročník. Bývalý hráč Bohemians Praha 1905 se stále snaží zapomenout na tragickou nehodu, za niž dostal podmíněný dvouletý trest.

Foto: Sport.cz

Nicolas Šumský se sportovním ředitelem Banské Bystrice Martinem Poljovkou.

Článek

Dukla získala hráče, jehož pozdravil Maradona. Tak na Slovensku uvádějí příchod hráče, který zazářil jako zázračné dítě, mezi dospělými však ještě neprorazil. Také proto ho Banská Bystrica bere zatím jen na půl roku.

„Nejsem v situaci, abych si mohl diktovat podmínky. A jsem rád, že Dukla neměla strach ze zákulisních polopravd, které o mně někteří lidé z fotbalového prostředí šíří. A že jsem smlouvu vůbec mohl podepsat. Budu se snažit, abych jejich důvěru nezklamal a případně si angažmá mohl prodloužit," říká Nicolas Šumský v rozhovoru pro sport.sk.

Už jako 10letý si vyzkoušel akademie v Miláně, Monaku či v argentinských týmech. Právě během působení v Latinské Americe se setkal i s legendárním Diegem Maradonou. V Banské Bystrici je teprve pár dní.

Po všech hrůzách si váží nové šance

„Teď jsem šťastný, že po všech mých hrůzách v životě můžu znovu hrát fotbal na nejvyšší úrovni. Vážím si toho. Mám zde ideální podmínky, abych se vrátil, respektive pořádně s tím začal. Zatím jsem v dospělém fotbale nic nedokázal," říká na rovinu.

Loni přežil autonehodu, po níž vyhasl život jeho přítelkyně. Z šoku se dlouho vzpamatovával. „Po té tragédii jsem odešel do slovinské Gorice, kde jsem však nehrál ani minutu. Zdravotní stav mi to nedovolil. Poslední tři měsíce jsem působil doma ve Vysokém Mýtě v divizní soutěži, kde jsem se dával dohromady. Reálné mi hrozilo, že s fotbalem skončím úplně. Naštěstí jsem však načerpal znovu novou energii a chci se vrátit zpátky do velkého fotbalu," plánuje Šumský.

Reklama

Související témata: