Hlavní obsah

Kouč Straka utrápenou ligovou premiéru se Slovanem vyhrál, spokojený ale nebyl

Bratislava

Trenér František Straka prožil vítěznou ligovou premiéru na lavičce fotbalistů Slovanu Bratislava, s jich výkonem ale spokojený nebyl. Obhájce titulu i s českým útočníkem Pavlem Fořtem a obráncem Tomášem Jablonským zdolal nováčka soutěže Podbrezovou 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka

Článek

Slovan se ujal vedení po půl hodině hry, kdy na svou branku z nedávného vítězného utkání o Superpohár navázal srbský záložník Marko Milinkovič. Už o šest minut později ale vyrovnal historicky první brankou Podbrezové v nejvyšší soutěži Juraj Hovančík.

Favoritovi zajistil tři body deset minut před koncem další trefou Milinkovič, což Strakovi ke spokojenosti nestačilo. „Ty první zápasy jsou vždy nejhorší. Nikdo neví, na čem je. Jsem spokojený se třemi body, s výkonem určitě ne," uvedl na tiskové konferenci po zápase.

„Zbytečně jsme si zápas zkomplikovali, dostávali jsme se do těžkých situací a hosté nás trápili z brejků. Na druhou stranu si mužstvo zaslouží pochvalu, že makalo do 90. minuty a nakonec dokázalo zápas zvládnout," řekl šestapadesátiletý kouč.

Reklama

Související témata: