Hlavní obsah

Nedvěd prodloužil smlouvu v Juventusu do roku 2008

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd o dva roky prodloužil smlouvu v Juventusu Turín a v týmu úřadujícího italského mistra zůstane až do roku 2008. Dosavadní kontrakt bývalého kapitána české reprezentace měl vypršet na konci příští sezóny. Informaci ČTK potvrdil hráčův manažer Zdeněk Nehoda, Nedvěd novou smlouvu podepsal v sobotu před odjezdem na dovolenou.

Foto: ČTK

Kariéra Pavla Nedvěda bude v Juventusu pokračovat.

Článek

"Ve smlouvě je zakotvena i klauzule, že po každé sezóně Pavel může smlouvu předčasně ukončit," řekl Nehoda.

Nedvěd, držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy roku 2003, se kvůli zdravotním potížím loni v září vzdal reprezentace a v průběhu sezóny se několikrát nechal slyšet, že uvažuje i o ukončení kariéry.

Rodáka ze Skalné u Chebu totiž pronásledovaly zdravotní potíže, poranil si koleno a několik týdnů nehrál kvůli otřesu mozku. Závěr sezony se ale uzdravenému Nedvědovi podařil, pomohl Juventusu k zisku titulu a do fotbalu prý získal novou chuť.

Kolem reprezentace nic nového

Po důkladném zvážení se nakonec rozhodl v klubu prodloužit smlouvu. Znovu se tak otevřela často diskutovaná otázka jeho možného návratu do reprezentace, která má dobře rozjetou kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Nedvěd ale před týdnem českým novinářům na exhibici v Mostě řekl, že zatím o návratu do reprezentace neuvažuje.

Zároveň ale prohlásil, že během dovolené bude možnost 'comebacku' intenzivně zvažovat. "Před sezónou se ke všemu vyjádřím. Teď si chci všechno hlavně pořádně promyslet, nehodlám nic uspěchat," řekl minulý týden Nedvěd, který v národním mužstvu nastoupil k 83 zápasům, v nichž nastřílel 17 branek.

Brücknera zpráva potěšila

Vedení reprezentace každopádně prodloužení Nedvědova kontraktu v Turíně bere jako pozitivní signál. "Nejdůležitější na celé informaci je to, že se nepotvrdily negativní tendence týkající se jeho zdravotního stavu a může dál v kariéře pokračovat," uvedl pro ČTK reprezentační trenér Karel Brückner prostřednictvím tiskového mluvčího Lukáše Tučka.

"Vnímám to jako správnou volbu, která je důležitá i proto, že Pavel má v klubu obrovské postavení a není v pozici jiných českých hráčů, kteří jsou nuceni přestupovat," uvedl Brückner, který prý přestupy ani prodlužování kontraktů se svými reprezentačními svěřenci nekonzultuje. "To je čistě věc jich samotných, případně jejich agentů," vzkázal.

Reklama