Hlavní obsah

Trenér Csaplár podepsal dvouletý kontrakt v Panioniosu

PRAHA

Trenér Josef Csaplár v pátek v řecké metropoli podepsal dvouletý kontrakt s fotbalovým klubem Panionios Atény. Bývalý kouč Liberce a Slavie Praha se v klubu potká s krajanem Petrem Vlčkem, který v obraně Panioniosu nastupuje už od roku 2001. Minulou sezonu hájil branku klubu i Jaroslav Drobný, ale po jejím skončení přestoupil do Fulhamu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Josef Csaplár

Článek

Csaplár, jenž v roce 2002 získal český titul s Libercem, v průběhu jara nedobrovolně opustil Slavii. Nyní se stal v krátké době druhým koučem, který pozná řeckou ligu. V loňské sezoně působil v Panathinaikosu Atény Zdeněk Ščasný. Již dříve v Řecku trénovali Vladimír Táborský a dnes již zesnulý Petr Packert, který tam dokonce v roce 1986 získal titul.

Podle smlouvy bude Csaplár v Panioniosu působit do 30. června 2007. "Na řecké poměry to šlo hladce. Zájem prezidenta klubu Achilease Beose byl velmi korektní," řekl hráčský agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která angažmá zprostředkovala. "Ctí práci, kterou trenér odvedl v Liberci. Je jasně cítit, že mužstvo by se mělo tlačit na zdejší velké kluby a cílem v nadcházející sezoně je dostat se alespoň do Poháru UEFA," doplnil Kolář.

I Csaplár potvrdil, že průběh jednání byl "expresní akcí". "Já odletěl v pondělí na mistrovství světa dvacítek do Nizozemska a v úterý tam sledoval dva zápasy. Ve středu ráno jsem se teprve dozvěděl, že letím do Atén," popsal hektický týden Csaplár, který do Atén přestěhuje celou rodinu. "Jednání před podpisem bylo bleskové, trvalo dvacet minut," dodal kouč.

O celku ve svém novém působišti prý už získal dostatek informací. Nyní má týden na vyřízení všeho potřebného doma a ve čtvrtek odletí do Atén. "Plán přípravy jsem již s asistenty dořešil. Týden budeme v Aténách, dalších čtrnáct dnů v horách a potom jedeme na tři týdny do severní Itálie a Anglie. Ze soupeřů jen namátkou mohou jmenovat Monako," líčil Csaplár, který českou ligu opustil s aktivní bilancí: vyhrál 57 utkání, prohrál v 32 zápasech.

Reklama

Související témata: