Hlavní obsah

Polský tisk: trenér Werner Lička ve Wisle asi končí

Trenér Werner Lička, který v uplynulé sezoně přivedl polský fotbalový klub Wisla Krakov k mistrovskému titulu, prý ve svém dosavadním působišti končí. Informuje o tom pondělní polský deník Przeglad Sportowy, podle kterého by měl českého kouče nahradit bývalý trenér polské reprezentace Jerzy Engel.

Foto: PRÁVO

Werner Lička

Článek

Vyjádření Ličky se zatím ČTK nepodařilo získat. Podle mluvčího krakovského klubu Jerzyho Jurczyńského jsou zprávy pouze spekulacemi. "Pravda je taková, že ve Wisle hodnotíme výsledky klubu, ale žádná personální rozhodnutí zatím nepadla," řekl. Pokud se klub nakonec skutečně rozhodne pro výměnu trenéra, měl by o tom podle něj informovat koncem týdne.

Przeglad Sportowy nicméně napsal, že Engel se již s majitelem klubu dohodl na podmínkách svého angažmá. "Zatím ale nic nepodepsal," míní list. Engel přestal trénovat polskou fotbalovou reprezentaci před dvěma lety poté, co jeho svěřenci vypadli v základní skupině z mistrovství světa.

Lička začal působit u Wisly Krakov loni v prosinci. Bývalý kouč ostravského Baníku a asistent trenéra Dušana Uhrina v reprezentačním týmu přišel do Krakova z jiného polského klubu Górnik Zabrze. Wisla tehdy měla v tabulce dvanáctibodový náskok.

Krakovský klub již úspěchům na domácím poli přivykl a titul Polska je pro něj prakticky samozřejmostí. Za uplynulých sedm let jich získal pět, poslední tři v jedné sérii. Podle polského tisku bude muset v případě ukončení Ličkovy smlouvy vyplatit trenérovi odškodné. Jeho výši ale deník neuvedl.

Reklama

Související témata: