Hlavní obsah

Lička byl odvolán z postu trenéra krakovské Wisly

VARŠAVA/KRAKOV

Werner Lička byl odvolán z postu trenéra fotbalistů polské Wisly Krakov. Informovali o tom představitelé klubu, který Lička v uplynulé sezóně přivedl k mistrovskému titulu. "Nedozvěděl jsem se žádný oficiální důvod. O tom, co se děje v zákulisí, je těžké spekulovat," řekl ČTK Lička.

Foto: PRÁVO

Werner Lička

Článek

"Analyzovali jsme výsledky klubu a dohodli jsme se s trenérem na ukončení spolupráce," poznamenal v rozhovoru pro ČTK mluvčí krakovského klubu Jerzy Jurczyński.

Oficiální důvody odvolání padesátiletého kouče by měl podle něj klub zveřejnit v pátek na tiskové konferenci. V ten samý den by také mělo být známo jméno Ličkova nástupce. Podle kuloárních informací by se jím měl stát bývalý trenér polské reprezentace Jerzy Engel.

Lička zahájil své působení ve Wisle Krakov loni v prosinci. Bývalý reprezentační asistent, kouč ostravského Baníku, Zlína a reprezentační jednadvacítky přišel do Krakova z jiného polského klubu Górnik Zabrze. O dalších plánech nespekuluje

Wisla při Ličkově příchodu tehdy měla v tabulce dvanáctibodový náskok, pro krakovský klub je zisk polského titulu v posledních letech samozřejmostí. Za uplynulých sedm let jich získal pět a nyní tři za sebou.

Klub nyní bude muset Ličkovi vyplatit odstupné. Jeho výši ale trenér nechtěl prozradit. Zatím prý nemá ani konkrétní představu o svých dalších plánech.

"Dnes odpoledne půjdeme s ženou na procházku po Krakově. Co bude dál, to se ještě uvidí," podotkl. Objevily se už spekulace, že by Lička mohl nastoupit jako trenér k jinému polskému klubu. "Zatím žádnou oficiální nabídku nemám," poznamenal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články