Hlavní obsah

Čelůstka ukončil turecké dobrodružství, připravuje se s olomouckou Sigmou

Aktualizováno

Tříleté angažmá obránce Ondřeje Čelůstky v Trabzonsporu je minulostí. Pětadvacetiletý bek, který minulou sezónu hostoval v anglickém Sunderlandu, s tureckým celkem ukončil smlouvu a hledá si nové zahraniční angažmá. Mezitím se připravuje s druholigovou Sigmou Olomouc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránci Ondřej Čelůstka (vlevo) a Ondřej Mazuch na tréninku české reprezentace.

Článek

Bývalý reprezentant doplatil v Turecku na omezení kvóty zahraničních hráčů. Nový trenér Vahid Halilhodžič, který na MS trénoval Alžírsko, Čelůstkovi a další šestici hráčů oznámil, že si mohou hledat nové angažmá.

Čelůstka se proto rozhodl, že v Trabzonsporu ukončí smlouvu. Podle tureckého serveru haberler.com mu klub vyplatí odstupné 112 tisíc eur (asi 3,1 miliónu korun). Český obránce se mezitím domluvil na přípravě v Sigmě Olomouc, rád by ale co nejdříve zamířil do zahraničí. Zřejmě ho láká angažmá v italské Serii A, kde už v sezóně 2010 hrál za Palermo.

„Myslím, že to může být otázka pár dní. Jsem volný hráč, do konce srpna nebo do prvního týdne v září mám čas. Ale čím dříve se k nějakému týmu připojím, tím lépe. Určitě bych chtěl hrát v zahraničí, co nejdéle to půjde," řekl Čelůstka na webu olomoucké Sigmy.

Reklama

Související témata: