Hlavní obsah

Mourinho plánuje, že Chelsea se brzy obejde bez posil

LONDÝN

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho očekává, že velké utrácení z pokladny majitele klubu Romana Abramoviče brzy skončí. Portugalský kouč, jenž klub dovedl k mistrovskému titulu, od loňského příchodu investoval do posil téměř 100 miliónů liber. Nyní ale tvrdí, že Chelsea za několik let nebude muset nakupovat hráče.

Článek

"Chelsea nebude v budoucnu potřebovat tak velký rozpočet. Mám tu smlouvu na pět let a vsadím se, že ve své poslední sezóně nekoupím ani jednoho hráče," řekl Mourinho v srpnovém vydání magazínu GQ. "Příští rok koupíme asi dva nebo tři fotbalisty, další sezónu jednoho nebo dva, pak jednoho a potom už žádné hráče nebudeme potřebovat," dodal.

Mourinho hned ve své první sezóně s Chelsea splnil hlavní cíl - získat pro klub po 50 letech mistrovský titul. Navíc londýnský klub vyhrál Ligový pohár a v Lize mistrů vypadl až v semifinále s pozdějšími šampióny z Liverpoolu.

Tím, že od počátku přitahoval pozornost ambiciózními a arogantními prohlášeními, se mu prý podařilo vyburcovat hráče. Jeho výroky o tom, že je výjimečný, že hned v první sezóně vyhraje titul, či že ho nezajímají kvality Manchesteru United a Arsenalu, mnohé pobuřovaly. "Možná jsem na sebe strhl hodně pozornosti, ale zároveň jsem své hráče probudil," řekl Mourinho.

K úspěchu mu prý pomohl i charakter anglické ligy. "Italská liga je taktická. Španělská liga je technická. A anglická liga je o vášni a odhodlání," řekl kouč, jenž před příchodem do Chelsea získal s Portem triumfy v Poháru UEFA a Lize mistrů.

Reklama

Související témata: