Hlavní obsah

Ballack chce odejít z Německa

Michael Ballack možná brzy opustí Bayern Mnichov. Záložník, jenž v roli kapitána dovedl reprezentaci Německa ke třetímu místu na Poháru FIFA, veřejně projevil přání vyzkoušet si zahraniční angažmá. Osmadvacetiletý Ballack hraje v Bayernu od roku 2002 a v posledních letech se stal doslova ikonou bavorského klubu.

Článek

"Momentálně jsem na vrcholu kariéry a patřím mezi špičkové evropské hráče, a není jisté, zda to bude platit ještě za pár let. Nyní je ideální příležitost přestoupit do zahraničí," řekl Ballack v rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

O zkušeného záložníka je v Evropě určitě zájem. Před několika týdny se o jeho služby údajně zajímal Real Madrid a vyptával se na něj i Alex Ferguson. Ten by jej chtěl v Manchesteru United využít na postu Roye Keana, jenž se pomalu chystá na konec aktivní kariéry.

Ballack si momentálně užívá zaslouženou dovolenou a vzhledem k účasti na nedávno skončeném Poháru FIFA nemusel naskočit do tréninkového kempu Bayernu. Ten začal pod vedením trenéra Felixe Magatha o víkendu a potrvá až do 20. července. Momentálně ale není jisté, zda se v něm Ballack ještě objeví.

Reklama