Hlavní obsah

Vieri zůstane v Miláně, přestoupil do AC

MILÁN

Italský útočník Christian Vieri přestoupil z Interu Milán do týmu městského rivala AC. S finalistou letošní Ligy mistrů podepsal jednatřicetiletý hráč smlouvu na dva roky. Informaci přinesl AC Milán na své internetové stránce. Vedení Interu s Vierim minulý týden předčasně ukončilo smlouvu a umožnilo mu zadarmo odejít.

Foto: Internet

Christian Vieri bude hrát za konkurenční AC Milán.

Článek

Nejprve se spekulovalo, že kanonýr zamíří do anglického Tottenhamu, nakonec ale změnil dres jen v rámci města. V AC by mohl vytvořit údernou útočnou dvojici s nejlepším evropským fotbalistou loňského roku Andrejem Ševčenkem.

Vieri do Interu přišel v roce 1999 z římského Lazia, kde byl krátce na hostování. Klub za něj zaplatil 50 miliónů dolarů, což z něj tehdy udělalo nejdražšího hráče historie. S 12 milióny eur ročně byl dosud nejlépe placeným fotbalistou v Itálii. Interu se za to reprezentační kanonýr odvděčil 122 góly.

V poslední době ale nebyl v klubu spokojený. Podle spekulací italských médií se Vierimu nelíbilo, že pod trenérem Robertem Mancinim dostával málo příležitostí, protože v útoku hráli především Brazilec Adriano a Obafemi Martins z Nigérie. Minulý týden se prý ostře pohádal se šéfem klubu Massimem Morattim.

Reklama