Hlavní obsah

Čecha útoky šokovaly, do centra raději nejezdí

PRAHA

Čtvrteční teroristické útoky v Londýně poznamenaly život britské metropole a dotkly se života všech jeho obyvatel. Místo plánovaných oslav přidělení olympijských her v roce 2012 zavládl všude smutek. Některá divadla zrušila představení a odložena byla i sportovní klání. Plánované mediální akce zrušil i fotbalový klub Chelsea, kde působí čeští hráči Petr Čech a Jiří Jarošík.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech.

Článek

Ve čtvrtek měla Chelsea ukázat světu nové sady dresů pro příští sezónu a představit novou posilu - španělského obránce Asiera Del Horna, jenž do Londýna přišel z týmu Athletic Bilbao. Akce ale byla vzhledem k tragickým událostem zrušena stejně jako dnešní plánovaná tisková konference trenéra José Mourinha.

Hráče Chelsea zastihly zprávy o útocích na dopoledním tréninku. "Hned jsme se snažili obvolat příbuzné a známé, ale bylo to těžké, protože telefony nefungovaly," řekl agentuře ČTK brankář Petr Čech.

Spolu s Jiřím Jarošíkem se teď prý řídí všeobecnými pokyny - nejezdit do centra a nepoužívat hromadnou dopravu. "Je to obrovský šok. Poprvé jsme byli tak blízko teroristickým útokům," řekl Čech.

Arsenal odložil ceremonii, formule podle plánu

Své předem naplánované akce nerušila jen Chelsea. Městský fotbalový konkurent z Arsenalu zase odvolal slavnostní ceremonii, na které chtěl představit svůj nový stánek pro 60 tisíc diváků - Emirates Stadium.

Podle předpokladů byly zrušeny mohutné oslavy z přidělení olympijských her Londýnu v roce 2012. Odloženo bylo i kriketové utkání mezi Anglií a Austrálií v Leedsu. Velká cena Británie formule 1, jejíž první tréninky začnou dnes, by měla v neděli odstartovat podle původního plánu. Budou ale mimořádně zvýšena bezpečnostní opatření.

Reklama

Související témata: