Hlavní obsah

Trenér Luxemburgo varoval hvězdy Realu

PRAHA

Kouč španělského klubu Real Madrid Vanderlei Luxemburgo varoval hráče svého týmu, kteří nejsou spokojení s pozicí náhradníka. Mezi ty, kteří nemají jisté místo v základní sestavě tradičního klubu, patří Guti, Portugalec Figo nebo anglický útočník Michael Owen. "Jste součástí kádru," upozornil Luxemburgo po návratu z předsezónního tréninku.

Foto: ČTK

Budoucost Luise Figa (vlevo) v Realu Madrid je podle španělských médií nepravděpodobná.

Článek

Portugalský reprezentant Luis Figo a záložník Guti vyjádřili svoji nespokojenost s nepříliš častým nasazováním v závěru minulé sezóny. Guti řekl, že chce zamířit někam, kde bude hrát pravidelněji.

Co by měl Real udělat s nespokojenými hráči?
Hlasujte v anketě na konci článku!

O Figovi se dlouho spekuluje v souvislosti s přestupem do posledního vítěze Ligy mistrů Liverpoolu. Média také zpochybňují další budoucnost bývalého útočníka "Reds" Michaela Owena. Toho má vytlačit Brazilec Robinho, kterého se Real stále snaží získat.

"Owen a Figo mají platné smlouvy. Jestli budou hrát nebo ne, je už jiná otázka, ale stále zůstávají hráči Realu Madrid," řekl Luxemburgo. "Pokud tu jsou jen v případě pravidelného hraní a nechtějí akceptovat týmový systém, měli by odejít," dodal kouč.

"Když Guti říká, že se mu v Madridu nelíbí a chce najít jiný klub, měl by odejít. Ale když je tady a nemůže najít jiný tým, měl by pracovat," tvrdí Luxemburgo. Ten už v přípravě přivítá i anglického obránce Jonathana Woodgatea, který se k týmu připojil po vleklém zranění stehna. Woodgate za Real nenastoupil od svého přestupu z Newcastlu minulý rok.

Reklama

Související témata: