Hlavní obsah

Všechno se řídí podle Chelsea, říká rozčarovaný Wenger

PRAHA

Trenér fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger začíná být frustrován kupní sílou Chelsea, která si může dovolit koupit takřka kteréhokoli hráče. Od předloňského příchodu ruského miliardáře Romana Abramoviče už londýnský klub utratil stamiliony liber za posily, mezi kterými byli i čeští reprezentanti Petr Čech a Jiří Jarošík. Letos Chelsea štědré nákupy zúročila ziskem titulu po 50 letech.

Foto: Internet

Arsene Wenger

Článek

"Jsme na trhu, kde musíme nechat jednat Chelsea a pak se teprve rozhodovat. Existuje cena pro Chelsea a cena pro všechny ostatní. Musíme čekat, co udělají. Je to smutné, ale je to tak," řekl Wenger novinářům před návštěvou dnešní britské Grand Prix formule 1. Jeho svěřenci se po loňském triumfu museli v uplynulém ročníku Premier League sklonit před suverénní Chelsea.

Francouzský kouč je překvapen, že toto letní přestupní období je zatím celkem klidné. Arsenal získal běloruského záložníka Alexandra Hleba ze Stuttgartu, Chelsea angažovala španělského obránce Asiera del Horna a těsně jí unikl anglický reprezentant Steven Gerrard, jenž se nakonec rozhodl zůstat v Liverpoolu.

"Na trhu je větší klid, než jsem čekal. Ještě to doopravdy nevypuklo. Všichni jsou ve startovních blocích a podle toho, jak mám rozžhavený telefon, tak to brzy začne," prohlásil Wenger. Jeho klub má podle britských médií velký zájem o Shauna Wrighta-Phillipse z Manchesteru City a Julia Baptistu ze Sevilly.

Reklama

Související témata: