Hlavní obsah

Mourinho vzkázal soupeřům: Musíte se zlepšit!

PRAHA

Sebevědomá slova vypustil směrem k rivalům Chelsea kouč londýnského klubu José Mourinho. Ten uvedl, že soupeři Chelsea se musejí zlepšit, pokud chtějí soupeřit o titul v Premier League. Ten v uplynulé sezóně získala po dlouhém padesátiletém čekání Chelsea, navíc se Mourinhův tým radoval z triumfu v Carling cupu.

Článek

Portugalský kouč tak zhodnotil štědré dotace ruského miliardáře Romana Abramoviče. Mourinho, který s FC Porto před rokem vyhrál Champions League, nyní tvrdí, že míč je na straně Arsenalu a Manchesteru United, pokud chtějí mistrovskou Chelsea sesadit.

Obhájí Chelsea titul v Premier League?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Ukázali jsme v této sezóně soupeřům, jak silní jsme. Musejí se zlepšit, pokud nás chtějí porazit. Jinak nemají šanci," nechal se slyšet Mourinho v ostrovním deníku The Sun. "My naopak musíme protivníkům předvést, že ze Stamford Bridge se body vozit nebudou. Musíme doma pravidelně vyhrávat," prozradil kouč plány na příští ročník.

Mourinho je známý svojí náročností a touhou po úspěchu. "Na začátku sezóny jsem chtěl vyhrát. Z tohoto hlediska jsem zklamaný, protože se nám to nepovedlo," řekl Mourinho.

"Nechci, aby si mě lidi pamatovali jako trenéra, který pro Chelsea získal po padesáti letech titul a pak z toho žil několik sezón," tvrdí Portugalec. "Víme, že naše pozice bude v následujícím ročníku složitější. Ale já jsem si vždycky myslel, že těžší je něco vyhrát, než to pak obhájit," uvedl Mourinho.

Mourinho obdivuje loajalitu britských fanoušků

Portugalský trenér české dvojice Petr Čech - Jiří Jarošík také vyjádřil svůj obdiv nad loajalitou fanoušků ve Velké Británii. Připomněl poslední domácí zápas Reds v sezóně, kdy Chelsea vyhrála v dohrávce 33. kola na hřišti Manchesteru United 3:1.

Přes prohru se hráči a trenér Sir Alex Ferguson dočkali bouřlivých ovací, přestože v ročníku nezískali ani jednu trofej. "Sledoval jsem hráče United, jak i s trenérem obcházejí čestné kolečko. Přestože s námi prohráli... V Portugalsku by na ně házeli lahve," připomněl Mourinho situaci ve své zemi.

Reklama

Související témata: