Hlavní obsah

Brankář Reina chce v Liverpoolu bojovat o post jedničky

LIVERPOOL

Nadějný gólman José Reina chce v Liverpoolu šlapat na paty dosavadní brankářské jedničce Jerzymu Dudkovi. Dvaadvacetiletý Španěl, který do anglického fotbalového klubu přestoupil 4. července z Villarrealu, si pochvaloval důvěru trenéra Rafaela Beníteze. Ten již podle některých informací dokonce povolil Dudekovi, že může v případě zájmu odejít do jiného klubu.

Článek

Španělský kouč o novém spoluhráči českého útočníka Milana Baroše Reinovi mluví jen v superlativech. "Jeho komentáře mě potěšily, ale myslím, že teď nadešel čas, abych to dokázal. Vím, že tady nic nedostanu zadarmo na stříbrném podnose," řekl Reina internetovým stránkám BBC.

Mladý brankář, který si chce nechat říkat Pepe, ocenil výkon svého polského konkurenta ve finále Ligy mistrů. "Každý si za svůj výkon zaslouží ocenění, ale podle mě byl Jerzy jedním z hrdinů. Bylo neuvěřitelné, co předvedl v penaltovém rozstřelu, je to opravdový hrdina," komentoval Reina finálový zápas, v němž fotbalisté Liverpoolu smazali tříbrankovou ztrátu a nakonec AC Milán porazili v penaltovém rozstřelu.

Na cestu za vysněnou obhajobou triumfu v prestižní klubové soutěži Liverpool vykročí už ve středu v prvním zápase úvodního předkola, v němž ho čeká velšský šampion TNS Llansantffraid. Do první fáze byli Angličané zařazeni na základě výjimky od Evropské fotbalové unie UEFA, která jim umožnila start v Lize mistrů, i když v nejvyšší domácí soutěži skončili až pátí.

Reklama

Související témata: